Компанията Старбъкс“, притежаваща мрежа от около 28 000 кафенета в

...
Компанията Старбъкс“, притежаваща мрежа от около 28 000 кафенета в
Коментари Харесай

Старбъкс се отказва от сламките

Компанията „ Старбъкс “, притежаваща мрежа от към 28 000 кафенета в Съединени американски щати и Канада, се отхвърля от потреблението на пластмасови сламки при продажбата на студени питиета и вместо тях ще употребява особено създадени капачки.

Изключение ще бъде направено единствено за фрапучино – кафе с лед и разрушена сметана, което ще се продава със сламка, направена от хартия или различен сходен материал.

Първи с нововъведението ще се срещнат посетителите на кафенетата в Сиатъл и Ванкувър, а през 2020 година новите правила ще бъдат въведени на всички места.

„ Решението на „ Старбъкс “ да се откаже от сламките за еднократна приложимост е мощен образец за това, каква роля могат да изиграят фирмите за намаляването на замърсяването на международния океан с пластмасови боклуци. В изискванията, когато 8 милиона тона пластмасови отпадъци попадат годишно в океана, ние не можем да допуснем частните компании да остават настрани от решението на този проблем “, съобщи шефът на Неправителствени организации „ Море свободно от замърсяване “ Никълъс Мелос.

Капачките, които ще сменят сламките, са направени от полипропилен, само че те могат да бъдат преработвани. „ Пластмасовите сламки не могат да бъдат модифицирани, до момента в който капачките могат “, съобщи шефът на отдела за опаковки на компанията „ Старбъкс “ Крис Милн, наблягайки, че по този начин се основава пример за подражателство и за другите компании. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР