Компанията Спорт инвестмънт е новият собственик на ЦСКА, става ясно

...
Компанията Спорт инвестмънт е новият собственик на ЦСКА, става ясно
Коментари Харесай

ЦСКА вече е собственост на фирма на Гриша Ганчев и новия акционер

Компанията " Спорт инвестмънт " е новият притежател на ЦСКА, излиза наяве след решение взето на съвещание на Съвета на шефовете на клуба. " Спортал " осведоми, че управлението на футболния клуб е решило да продаде за 800 хиляди лв. капитала на новата компания.

Тя от своя страна е благосъстоятелност на " Фонд спорт " и " Литекс " АД. Двете компании държат по 50% от сдружението, което е с капитал 50 000 лв.. Първата е владеене на фондация " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука " с ръководител Данаил Илиев. Той.

Именно този фонд и " Литекс " АД ще са формалните нови притежатели на клуба. Те имат период до 31 декември да платят сумата от 800 хиляди лева Тя се равнява на 252 354 броя акции, представляващи 100% от капитала на " ЦСКА - София ".

Съветът на шефовете на " Спорт Инвестмънт " е формиран от четирима индивида - Николай Куманов, Никола Зиновиев, Стоян Орманджиев и Васил Каназирев, прибавя " Спортал ".

Все още не е ясно по какъв начин се отразява новото преструктуриране на Христо Стоичков, който досега имаше 20 % от собствеността на клуба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР