Компанията SpinLaunch съобщи за новия си успех в изпитанията. По

...
Компанията SpinLaunch съобщи за новия си успех в изпитанията. По
Коментари Харесай

Катапулт изстреля в орбита сателити на НАСА

Компанията SpinLaunch заяви за новия си триумф в тестванията. По време на 10-ия сполучлив старт, компанията за първи път изведе на орбита потребен товар от компании на трети страни. Сред участниците в тестовото изстрелване са НАСА, Airbus, Университетът Корнел и разработчикът на спътници Outpostте.

Изпитанието се организира на космодрума " Америка " в Ню Мексико на 27 септември. Изстрелването е част от цялостната стратегия на компанията за тестване на това по какъв начин научните потребни товари и спътниците ще устоят на свръхнатоварванията, с които ще се сблъскват по време на изстрелването.

Преди изстрелването потребният товар се върти към суборбиталния ускорител на компанията с ускоряване 10 000 g. След постигане на нужната скорост, ускорителят ги изхвърля в небето. В известието на SpinLaunchсе отбелязва: последният полет сподели, че употребяваните съставените елементи на спътниците са " съвместими със средата за изстрелване на компанията ".

SpinLaunch разкри малко съответни детайлности за изпитателния полет, само че сподели, че траекторията е аналогична на предходните му тествания,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР