Компанията Спейс Екс отложи за втори ден изстрелването на ракета,

...
Компанията Спейс Екс отложи за втори ден изстрелването на ракета,
Коментари Харесай

Спейс Екс отложи отново изстрелването на ракетата

Компанията " Спейс Екс " отсрочи за втори ден изстрелването на ракета, която да изведе в орбита американския свърхсекретен галактически уред  X-37B, съобщи Ройтерс.

A planned Monday night launch of the US military`s secretive X-37B robot spaceplane on its seventh mission to orbit, and its first flight atop a SpaceX Falcon Heavy rocket, was postponed for at least 24 hours, SpaceX said
— Reuters (@Reuters)

Първоначално изстрелването беше планувано за неделя от галактическия център " Кенеди " в Кейп Канаверъл в щата Флорида, само че беше отсрочено поради неприятното време.

Тази нощ изстрелването трябваше да е в 1,14 ч. по Гринуич, само че беше отсрочено 25 минути преди старта на полета за минимум 24 часа. 

Корабът трябваше да потегли на седмата си задача, само че за първи път да бъде изстрелян благодарение на ракетата на " Спейс Екс " -   " Фалкон ".

В обществената мрежа " Екс " се споделяше, че противоположното преброяване до изстрелването е било прекъснато поради проблем на земята, само че не се уточняваше какъв. Казваше се единствено, че корабът и потребният товар са невредими. 

Свръхсекретният транспортен съд е с размерите на дребен рейс, само че наподобява на дребна совалка. Той е планиран да носи разнообразни потребни товари и да прави софтуерни опити при продължителни орбитални полети. Последният полет на кораба продължи малко над две години, преди той да се върне на земята през ноември 2022 година

Министерството на защитата на Съединени американски щати оповестява малко детайлности за този уред.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР