Компанията Спейс Екс изстреля на демонстрационен полет към Международната космическа

...
Компанията Спейс Екс изстреля на демонстрационен полет към Международната космическа
Коментари Харесай

Спейс Екс изстреля манекен към МКС

Компанията " Спейс Екс " изстреля на демонстрационен полет към Международната галактическа станция новата капсула " Дракон " за извеждане на астронавти в Космоса. Системата ще разреши на Съединени американски щати да пресечен зависимостта от Русия за пилотирани полети към Земята. На борда на капсулата е манекен, скачването е планувано за на следващия ден следобяд. При триумф първият старт с двама астронавти се чака през юли.

 © БГНЕС
Ракетата " Фалкон 9 " започва от галактическия център Кенеди във Флорида. На борда на капсулата Дракон е единствено манекенът Рипли, кръстен на героинята от филмовата поредност " Пришълецът ". Сензори към главата, врата и гръбначния дирек събират данни за въздействието на полета. На орбита капсулата доближава до станцията със лични бордови мотори.

Голямата разлика от товарните кораби, прихващани с ръката-робот, е методът на доближаване и съединяване. Сега срещата ще стане в автоматизиран режим. Процесът ще се следи деликатно от астронавтите на станцията.

Капсулата " Дракон " ще там остане по петък, планувано е тя да се приводни в Атлантическия океан благодарение на 4 парашута. Ако всичко мине безпрепятствено, към станцията в 7-местната капсула през лятото ще отпътуват двама астронавти.
Илън Мъск - бизнесмен: Нашата съществена цел е да отговорим на потребностите на НАСА, само че щом " Дракон " влезе в постоянна употреба, мисля че ще потърсим и частни клиенти - нещо, което НАСА поддържа.
Мъск приготвя доста по-тежки транспортен съд и ракета за полети до Луната и Марс. НАСА посочи, че връщането към американски пилотирани задачи не значи завършек на съдействието с Русия.
Джим Брайдънстайн- шеф на НАСА: Великите страни би трябвало да могат сами да изпращат астронавти в Космоса.
Съединени американски щати не са изстрелвали човек от своя територия от завръщането на совалката " Атлантис " през юли 2011г. НАСА заплаща на Русия 82 млн. $ на астронавт за полет до станцията и назад. През 2014 година американската галактическа организация подписа контракт със " Спейс Екс " и " Боинг " за пилотирани задачи. Тя продължава да управлява всяка стъпка, само че счита новия метод за по-ефективен и на ниска цена. Тестовият полет на " Боинг " се чака до два месеца.
 "Спейс Екс " изстреля ракета притежател с американски боен спътник
Американската частна компания "Спейс Екс " изстреляракета притежател с американски боен спътник. Това е първата галактическа задача на компанията, обвързвана...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР