Компанията, спечелила награда от Агенцията по заетостта за най-добър работодател

...
Компанията, спечелила награда от Агенцията по заетостта за най-добър работодател
Коментари Харесай

Най-добрият работодател у нас вдига заплатите, стартовата става 575 лв.

Компанията, спечелила премия от Агенцията по заетостта за най-хубав шеф в България за 2017 година - японската Язаки, ще вдигне заплатите на част от чиновниците си. Това излиза наяве от известие на сдружението от вторник.

От 1 март се подвига стартовото заплащане на служащите на служба „ оператор “ в завода в Димитровград, като то става 575 лева, т.е. с 65 лева повече от минималната работна заплата за страната. След 6 месеца трудов стаж операторите ще получават 600 лева

Компанията предлага и други бонуси и обществени придобивки. Един от бонусите е обвързван с неналичието на отсъствия от работното място – процедура, която придобива от ден на ден известност измежду огромните и задграничните работодатели у нас.
Всеки оператор, който съблюдава своя месечен график, получава още 280 лева към главната си заплата.

Допълнителните придобивки за чиновниците се усилват и с двойно по-високата стойност на ваучерите за храна, която от 1 януари към този момент е 60 лева, излиза наяве още от известието на компанията.

В резултат на тези нововъведения приходът на операторите с 6-месечен стаж в Язаки стига до 940 лева, показват от сдружението.

Допълнителните улеснения за чиновниците включват още безвъзмезден превоз, двустепенно меню в столовата на завода единствено за 50 стотинки, 24-часово здравно обслужване.
До месец май ще продължи и акцията на завода „ Доведи другар “, с която могат да бъдат извоювани в допълнение 230 лева Тя дава опция на всеки чиновник да завоюва в допълнение 230 лева за всяка сполучлива рекомендация, която е направил.

Заводът в Димитровград е третият в групата фабрики на Язаки у нас, след тези в Сливен и Ямбол, като през 2016 година чиновниците на компанията бяха близо 5000 души. Клиенти на Язаки България са най-големите и известни марки коли. Официалното разкриване на завода в Димитровград ще бъде през април 2018 година

Фирмата създава автомобилни съставни елементи и съоръжение, климатици и разнообразни артикули, свързани с екологията.

Преди няколко месеца японският производител разгласи, че отваря 700 работни места в новия си цех в Димитровград. Производственият център на компанията там стартира работа през есента на предходната година, като в него към този момент работят повече от 800 души.

Наградата „ Работодател на годината “ за 2017 година, връчена от Агенцията по заетостта, бе поради няколко достижения. „ Само през 2017 година компанията е наела на работа и е осигурила устойчива претовареност на 650 лица, ориентирани от 12 бюра по труда. 342 безработни лица са от район Хасково, като от тях 99 са младежи до 29 години, а 45 – дълготрайно безработни. 308 пък са наетите от район Бургас. Освен това компанията обезпечава безвъзмезден длъжностен превоз на всички наети лица от отдалечени обитаеми места “, гласят причините за премията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР