Компанията SpaceX на милиардера Елон Мъск е включила руски части

...
Компанията SpaceX на милиардера Елон Мъск е включила руски части
Коментари Харесай

Руски елементи по Crew Dragon 2 на Мъск

Компанията SpaceX на милиардера Елон Мъск е присъединила съветски елементи в кораба си Crew Dragon , съгласно специалиста в региона на вътрешното проучване на космоса Вадим Лукашевич, оповестява " Спутник ".

Капсулата се е прикрепила към Международната галактическа станция посредством адаптер , създаден от " РСК Енергия " на съветската държавната корпорация на " Роскосмос ", производител на балистични ракети, галактически кораби и съставни елементи за галактически станции.

По-рано " Боинг " поръчва от Русия три летателни модела на IDA и четири детайла за тестване на главната конструкция от Русия . Впоследствие полетните модели бяха осъвременени с редица детайли в Съединени американски щати и трансферирани на SpaceX за инсталиране на Crew Dragon .
 Ракета Falcon 9 на SpaceX изведе в орбита 60 спътника
Ракета Falcon 9 на SpaceX изведе в орбита 60 спътника

За разширение на интернет покритието на Starlink...

Германският вестник Der Tagesspiegel по-рано уточни, че Илон Мъск е заимствал от руснаците концепцията за обособена доставка на хора и артикули в космоса . Изданието отбелязва, че Русия през цялото време е избрала обособени изстрелвания на галактически " камиони " и пилотирани галактически кораби.

Ракета SpaceX Falcon 9, пренасяща галактическия транспортен съд на Crew Dragon на компанията, излетя от стартовия комплекс 39A в галактическия център Кенеди на НАСА във Флорида на 30 май 2020 година, превозвайки астронавтите от НАСА Робърт Бенкен и Дъглас Хърли до Международната галактическа станция. В неделя капсулата сполучливо се свърза с МКС .

Изстрелването бе първата пилотирана задача с астронавти на Съединени американски щати, откакто НАСА отдръпна флота на совалки през 2011 година
 Астронавтите на SpaceX дойдоха на МКС
Астронавтите на SpaceX дойдоха на МКС

Капсулата Cregon Dragon се скачи сполучливо с МКС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР