Компанията собственик на социалната мрежа Фейсбук може да пренапише учебниците

...
Компанията собственик на социалната мрежа Фейсбук може да пренапише учебниците
Коментари Харесай

"Фейсбук" се срина с над 120 млрд. долара и отбеляза рекорд в историята на САЩ

Компанията притежател на обществената мрежа " Facebook " може да пренапише учебниците след невиждано събитие и в историята на финансите. Причината е, че 124 милиарда $ се изличиха от цената на пазарната ѝ капитализация, откакто акциите ѝ се сринаха с 20%, заяви " Блумбърг ". Акция на компанията се търгуваше за 179 $ в 9:41 ч. нюйоркско време (16:41 българско).

Заради срив през вчерашния ден бяха заличени и над 16 милиарда $ от персоналното благосъстояние на изпълнителния шеф Марк Зукърбърг, който има към 17% от компанията.

Причината е в разочарованието на вложителите от продажбите и растежа на броя консуматори. Това е най-голямата единична загуба на пазарна стойност за ден за компания, търгувана на американските тържища (предишният връх на " Интел ", от 91 милиарда $, е от 2000 г.).

Вчера американски издания писаха, че и облагата на компанията за второто тримесечие, към 13.2 милиарда $, е с към 100 млн. под предстоящата от вложителите.

Откакто се разрасна абсурдът със злоупотребата с персонални данни на над 87 млн. души и работата на английската компания " Кеймбридж аналитика ", единствено в Европа потребителите на " Facebook " са намалели с над 3 млн. души, написа в. " Гардиън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР