Компанията собственик на най-голямата руска търсачка Яндекс планира да създаде

...
Компанията собственик на най-голямата руска търсачка Яндекс планира да създаде
Коментари Харесай

Руската "Яндекс" ще създаде собствен смартфон

Компанията притежател на най-голямата съветска търсачка " Яндекс " възнамерява да сътвори лично устройство " Яндекс.Телефон ", сочи позволение на уеб страницата на Евазийската икономическа комисия.

Комисията е регулатор на страните от Евразийския стопански съюз (Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан) в редица области като търговия, митнически режим и интелектуална благосъстоятелност.

Документът, оповестен през вчерашния ден, демонстрира, на 4 юли компанията е поискала такова устройство може да се изнася в страните от съюза. Компанията обаче към момента не е обявявала, че ще основава личен смарт телефон, написа РБК.

Като производител е указано акционерното сдружение Yandex Services AG с адрес в Люцерн, Щвейцария.

Преди месец и половина компанията, чиято търсачка в миналото бе известна като съветския " Google ", предствави и първото си " мъдро " устройство. Мултимедийната система " Яндекс.Станция " работи с виртуалния помощник " Алиса " и се продава в Русия от 10 юли, стъпвайки на пазар, пазар, доминиран от продуктите на " Амазон " и (в по-малка степен) " Google ".

На 5 юли " Яндекс " разгласи, че счита да трансформира платформата си за наличие, ползваща основаната на изкуствен интелект система за персонализирани рекомендации на информация " Яндекс.Дзен ", съперник на " Инстаграм ", " ВКонтакте " и " Ютюб ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР