Компанията, собственик на изгорелия ферибот Euroferry Olympia разпространи официално съобщение

...
Компанията, собственик на изгорелия ферибот Euroferry Olympia разпространи официално съобщение
Коментари Харесай

Собственикът на лумналия ферибот: Има легла, защо се спи по коли и камиони?

Компанията, притежател на изгорелия ферибот " Euroferry Olympia " популяризира публично известие във връзка писмо на Синдиката на професионалните водачи на камиони в Гърция за неприятните условия за пътешестване на кораба, който се възпламени в нощта на 18 февруари 2022 година

" Подобно на другите кораби на Grimaldi Group, Euroferry Olympia се подлага на постоянно разчистване и стерилизация както на каютите, по този начин и на общите елементи, като работата по поддръжката е нормална процедура. Доброто положение на кораба беше доказано на 16 февруари 2022 година в Игуменица, където Euroferry Olympia беше инспектиран и следен от гръцките пристанищни управляващи (включително системите за разкриване на пушек и пожарогасене).

Съгласно интернационалните разпореждания (SOLAS и др.), на пасажерите е строго неразрешен достъпът до гаражните палуби, до момента в който корабът плава. Това предписание за сигурност се съблюдава прецизно от корабите на Grimaldi Group.

Освен това, с цел да се подсигурява, че това предписание се съблюдава от всички пасажери на борда, по-специално водачите на камиони, евакуацията на товарното пространство се ревизира преди тръгване и избраните екипажи постоянно патрулират в гаражните палуби по време на пътуването.

Ако водач на камион съзнателно реши да се скрие в своя камион, това държание е очевидно нарушаване на интернационалните разпореждания и правила на групата Грималди, което може да заплаши неговата и сигурността на кораба.

По отношение на изказванията за несъразмерни резервации на Euroferry Olympia в Игуменица през нощта на 18 февруари, това е следващото неопределено изказване, защото електронната система за резервации (за артикули и пътници) на Grimaldi group не разрешава никакви резервации. В този случай на пасажери, единствено 42% от пътническия потенциал е ангажиран по време на пътуването на Euroferry Olympia на 18 февруари.

По отношение на настаняването на пасажери, 77-те каюти (съответстващи на 308 легла) и 409-те наклонени седалки на кораба могат елементарно и комфортно да настанят 239 пасажери (от които 159 водачи), които пътуват на кораба за едно пътешестване 9 часа, а не 25 часа, както погрешно е посочено от Синдиката.

Важно е да се означи, че както при всички кораби на Grimaldi Group, на водачите на камиони са предоставени редица каюти, с цел да отговорят на техните потребности. В този случай всички 159 пасажери на борда са имали кабина, както и още 26 пасажера.

Твърденията, че Euroferry Olympia, който транспортира рискови товари, не може да транспортира пасажери, още веднъж са неточни изказвания, защото този транспортен съд е пътнически / товарен транспортен съд, сертифициран за транспорт на пасажери и товари, в това число товара на IMO ", се споделя в формалното мнение на корабособственика.

Както към този момент стана ясно пасажер, считан за липсващ след експлоадирането на пожара на италиански ферибот, е жив и през днешния ден бе евакуиран.

Мъжът, който е литовски жител, е бил открит в задната част на кораба, откакто влезнал в контакт със спасителите, споделиха гръцките управляващи.

Припомняме ви, че корабът на италианската компания " Грималди ", пътуваш от гръцкото пристанище Игуменица за град Бриндизи в Италия, се възпламени в петък призори.

При експлоадирането на пожара на борда е имало общо 241 пасажери и 51 души екипаж, измежду които над 120 българи. Повечето от избавените 280 души бяха трансферирани на близкия остров Корфу, а част от родните водачи, чийто тирове бяха овъглени, късно нощес се прибраха у нас.

Издирването на други 11 души след пожара продължава. Сред изчезналите са 7 българи, чиято орис все е незнайна.

Днес се появи информация, че двама от търсените българи са се качили на италиански хеликоптер и са избавени, само че към момента не се знае къде тъкмо се намират, тъй като не са се обадили на околните си или на работодателя си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР