Компанията собственик на Google – Alphabet заяви, че ще разшири

...
Компанията собственик на Google – Alphabet заяви, че ще разшири
Коментари Харесай

Майката на Google създава още две компании

Компанията притежател на Гугъл – Alphabet съобщи, че ще разшири портфолиото си от услуги със основаването на две нови компании. Едната е за самостоятелни дронове за доставка, а другата за интернет мрежа свързвана посредством балони, предава AFP.

Това известие значи, че планът „ Loon” за създаване на балони и планът „ Wing” за създаване на дронове ще бъдат обособени компании.

„ Wing” и „ Loon” бяха част от отдела Х на Alphabet, който е прочут със основаването на планове с евентуално въздействие над нови браншове.

„ Работата на Х е да основава нови технологии и да строи мостове от концепцията до една работеща конструкция”, съобщи „ капитанът” на отдела Х - Астро Телър.

„ Сега основополагащата технология за плановете „ Loon” и „ Wing” е подготвена и те са подготвени да покажат продуктите си пред света”, споделя още Телър.

Alphabet и преди е „ дипломирала” свои разработки, като планът „ Waymo” за самостоятелен автомобил или учещия живота план „ Verily”.

„ Wing” създава самостоятелно задвижвани дронове за доставки, които целят да понижат потреблението на изкопаеми горива в изискванията на трафик в градска среда, както и да оказват помощ за доставката на хранителни запаси и материали в сериозни условия. Джеймс Бъргес е назначен за директорски шеф на компанията.

„ Loon” от своя страна строи мрежа от балони, които да пътуват до ръба на атмосферата, с цел да разширят връзката с интернет в зони, където сега услугата не се поддържа, както и в региони, наранени от катаклизми и естествени бедствия. Изпълнителен шеф на компанията ще бъде Алистър Уестгар.

Междувременно Alphabet държи още скрити козове в ръкава си.

Телър съобщи, че с помощта на тези придвижвания, компанията ще може да се концентрира върху нови завършения и продължаващи планове, в това число Гугъл очилата, планове свързани с роботика, безжично свързване и оптическа връзка.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР