Компанията Словения Броудбанд С.а.р.л. (Slovenia Broadband S.a.r.l.), Люксембург е уведомила

...
Компанията Словения Броудбанд С.а.р.л. (Slovenia Broadband S.a.r.l.), Люксембург е уведомила
Коментари Харесай

Словения Броудбанд поиска да купи Телелинк БС“

Компанията " Словения Броудбанд " С.а.р.л. (Slovenia Broadband S.a.r.l.), Люксембург е уведомила Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ за проектите си да реализира централизация посредством придобиване на надзор върху „ Телелинк Бизнес Сървисис Груп “ АД и следените от „ Телелинк Бизнес Сървисис Груп “ АД предприятия.

Основната/обичайна активност в България на групата, към която принадлежи сдружението покупател, може да се очертае в областите - даване на закрепени и мобилни телефонни услуги; достъп до интернет; разпространяване на радио- и ефирен сигнал посредством наземно излъчване; реклама;  онлайн новинарски и осведомителни услуги; издаване на вестници и списания и други.

„ Телелинк Бизнес Сървисис Груп “ АД и следените от него компании се занимават с предложение на решения за телеком оператори; корпоративни мрежи; хибридни облачни решения; програмни услуги;  съвременно работно място и осведомителна сигурност.

Според уведомлението от купувача се чака интервенцията вероятно да окаже влияние върху пазара на систематична интеграция на територията на България.

Искането е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтригувано лице може да показа информация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната.

Съобщението е направено от " Словения Броудбанд ", като Комисия за защита на конкуренцията си резервира правото да се произнесе с решение, прецизират от антимонополния регулатор.

Припомняме, че в средата на ноември от „ Телелинк Бизнес Сървисис Груп “ АД оповестиха, че в сдружението е постъпило писмо за желание за закупуване на мажоритарен пакет от минимум 51% от акциите на сдружението от компанията „ Словения Броудбанд " С. а. р. л..

В началото на ноември пък от " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " оповестиха подготвеност да предложат за продажба на БФБ мажоритарен пакет акции в размер над 50% през идната година. Това заяви тогава в свое изказване Любомир Минчев, съосновател и мажоритарен акционер на " ТБС Груп ". Според него сходен вложител би подкрепил разширението на съществуващи и завоюване на нови пазари както в Балканския район, по този начин и във все по-перспективните корпоративни сегменти на западноевропейския, северноамериканския и световен пазар.

„ Словения Броудбанд “ е притежател на " Юнайтед Груп България " ЕООД, която пък е едноличен притежател на капитала на „ Вива Телеком България “, съгласно Търговския указател. Фирмата от Люксембург управлява и „ Юнайтед медия “ С.а.р.л., която пък е едноличен притежател накапитала на Нова телевизия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР