Компанията Skoda официално обяви, че новият компактен кросоувър на марката

...
Компанията Skoda официално обяви, че новият компактен кросоувър на марката
Коментари Харесай

Новият SUV на Skoda ще се казва Kamiq

Компанията Skoda публично разгласи, че новият стилен кросоувър на марката за европейски пазар ще се споделя Kamiq. Това име носи и моделът на чешкия прозводител за китайския пазар, показан през предходната година. Концептуалният SUV на чехите (на снимката) беше показан като Vision X.
На езика на инуитите – етническа група, живееща в Канада и Гренландия, името се превежда като „ предмет, който добре подхожда на своя притежател. С неговия избор чехите взеха решение да спазат традицията, съгласно която кръщават всички своите SUV-модели си имена започващи с „ K” и завършващи на „ Q”.
Европейският Kamiq ще се отличава като образно, по този начин и механически от китайския модел, който употребява остарялата платформа PQ. Новият кросоувър ще бъде построен на архитектурата MQB и ще съставлява аналог на Volkswagen T-Cross и SEAT Arona.
От тях ще бъде взаимствани и моторите, което значи, че европейският Kamiq ще бъде само с предно предаване. Хибридна версия на кросоувъра също не се планува, защото тя доста ще оскъпи модела, чиято премиера ще се състои по време на автосалона в Женева през март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР