Компанията Сигматек“ започна изграждането на високотехнологична база за проектиране и

...
Компанията Сигматек“ започна изграждането на високотехнологична база за проектиране и
Коментари Харесай

Боинг и Еърбъс с части от Бургас, вдигаме база за 60 милиона

Компанията „ Сигматек “ стартира построяването на високотехнологична база за планиране и произвеждане на части за самолетни мотори в Бургас . Научно-изследователски център и индустриална част ще заемат над 12 000 кв./м в новата индустриална зона на Бургас. Инвестицията е за 60 млн. лв. и ще бъде осъществена в три стадия. След приключването на първия или до края на 2019 година, ще бъдат разкрити над 200 работни места.
 
 първа копка Сигматек
„ Имаме 25-годишен опит във внедряването на модерните технологии в производството на разнообразни детайли за авиацията. Доказваме го с няколко индустриални бази в Европа, Съединените американски щати и Япония.

В Бургас планираме да осъществяваме плана в три стадия. Ще си сътрудничим освен с общината, само че и с образователните заведение в страната, тъй като ще имаме потребност от квалифицирани фрагменти. Надявам се тази база да бъде образец за подражателство в града. Ние виждаме, че градът се развива с доста бързи темпове “ , съобщи по време на първата копка на обекта шефът на компанията Алексей Филипов.
 
 първа копка Сигматек
По думите му, създадените в Бургас съставни елементи ще бъдат изнасяни за производството на самолетни турбини в Съединени американски щати, Франция и Япония. Предстоят диалози с висшите образователни заведения в Бургас. И от общината и от компанията вложител се надяват да се отговори с разкриването на нови инженерни специалности.
 
 първа копка Сигматек
„ Това е потребна инвестиция за нашия град. Първата ми среща с Алексей Филипов беше тъкмо преди година. Цялата информация, от която имаше нужна се постарахме да осигурим. Тази инвестиция съчетава произвеждане и просвета.-->

За първите 5 години след отваряне на производството има обезпечен пазар. Всеки стадий ще надгражда тази инвестиция. След година тук ще работят повече от 200 експерти, което е предимство за Бургас.

Разрешението за градеж беше издадено единствено за 3 дни. С това демонстрираме на вложителите, че сме благонадежден сътрудник. Надявам се, че и образователните заведения ще оказват помощ с разкриването на нови специалности “, разяснява кметът на Бургас Димитър Николов.
 
 първа копка Сигматек
От Национална компания „ Индустриални зони “ АД оповестиха, ч е все още съвсем всички терени в промишлен и логистичен парк - Бургас са продадени . Затова се планува и уголемение, което ще обхване зоните на юг. „ Обмисляме прибавянето на нови терени в най-скоро време. За новите към този момент има деклариран интерес “, съобщи изпълнителният шеф на сдружението Антоанета Барес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР