Компанията ще установи присъствие в 24 американски щатаGoogle ще вложи

...
Компанията ще установи присъствие в 24 американски щатаGoogle ще вложи
Коментари Харесай

Google започва експанзия с офиси и дейта центрове в САЩ

Компанията ще откри наличие в 24 американски щата

Гугъл ще вложи милиарди долари в нови офиси и центрове за данни (снимка: Google)

Над 13 милиарда $ ще влага тази година Гугъл в създаване на нови обекти на територията на Съединени американски щати. Това ще бъдат офиси и центрове за данни, оповестява CEO-то Съндар Пичаи в блога на интернет компанията.

По-конкретно, Гугъл възнамерява да построи нови офиси в няколко щата, както и да направи огромни разширения на съществуващи обекти в 14 щата, където компанията към този момент участва.

Очаква се вложенията да доведат до наемане на десетки хиляди нови чиновници в Гугъл, както и до ангажиране на повече от 10 000 служащи по време на строителството в Небраска, Невада, Охайо, Тексас, Оклахома, Южна Каролина и Вирджиния.
още по тематиката
С новите вложения Гугъл ще откри наличие в общо 24 щата, включително дейта центрове в 13 общности. Компанията акцентира също уговорката си да употребяват 100 възобновима сила в своите обекти.

Главният изпълнителен шеф на компанията Съндар Пичаи отбелязва, че предходната година Гугъл е наел 10 000 души в Съединени американски щати и е вложил над $9 милиарда $. Все още редица щати остават неусвоени от компанията, което допуска, че в околните години експанзията ще продължи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР