Компанията ще строи производствен комплекс в провинция ГуандунМартин Брудермюлер (вдясно),

...
Компанията ще строи производствен комплекс в провинция ГуандунМартин Брудермюлер (вдясно),
Коментари Харесай

BASF планира най-голямата си инвестиция в Китай

Компанията ще строи индустриален комплекс в провинция Гуандун

Мартин Брудермюлер (вдясно), ръководител на Съвета на изпълнителните шефове на BASF, и Лин Шаочун, изпълнителен подуправител на провинция Гуандун, подписаха меморандум за съгласие в Берлин

Немският тръст BASF изследва опцията за градеж на високоинтегриран химически индустриален комплекс в южнокитайската провинция Гуандун . Представители на двете страни подписаха тази седмица меморандум за съгласие в наличието на немския канцлер Ангела Меркел и китайския министър председател Ли Къцян.

Производственият Verbund комплекс в Гуандун ще бъде най-голямата инвестиция на BASF и ще бъде напълно под ръководството на немската компания. Китай е най-големият пазар на химикали – с дял от близо 40% – и има преобладаваща роля в растежа на международното химическо произвеждане.
още по тематиката
Изчисленията сочат, че инвестицията ще доближи 10 милиарда щатски $ до завършването на плана към 2030 година Първите фабрики ще бъдат приключени най-късно през 2026 година

В началната фаза планът на BASF ще включва фабрики за произвеждане на петрохимикали – ядрото на към този момент добре откритата система, съгласно концепцията Verbund. Инсталация за крекинг с пара с плануван потенциал от 1 млн. метрични тона етилен на година ще бъде началната точка на веригите за основаване на стойност на новия интегриран комплекс.

В идващите етапи ще бъдат издигнати фабрики за по-потребителски насочени артикули и решения, които да обслужват браншове като превоз и потребителски артикули. Накрая комплексът ще стане третият най-мащабен обект на BASF в целия свят, следвайки Лудвигсхафен, Германия, и Антверпен, Белгия.

В провинция Гуандун живеят голям брой клиенти на тези основни промишлености, както и на други бързо разрастващи се производства. С над 110 милиона поданици, Гуандун е провинцията с най-многобройно население в Китай. Нейният БВП, който понастоящем нараства със 7% на година, към този момент задминава този на Испания и скоро ще доближи този на Южна Корея.

На новия обект BASF има намерение да реализира цялостна идея за мъдро произвеждане, основано на най-съвременни технологии. В бъдеще клиентите в Южен Китай ще бъдат снабдявани от този високотехнологичен индустриален комплекс.

В международен проект понастоящем BASF управлява шест обекта, следвайки концепцията Verbund: два в Европа (Лудвигсхафен, Германия; Антверпен, Белгия), два в Северна Америка (Фрийпорт, Тексас, САЩ; Гейсмар, Луизиана, САЩ) и два в Азия. Производственият комплекс в Нанкин, Китай, основан през 2000 година, е взаимно дружество с 50% присъединяване на Sinopec, а обектът в Куантан Малайзия, издигнат през 1997 година, е взаимно дружество с 40% присъединяване на Petronas.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР