Компанията ще стимулира победителя в международно HPC състезаниеHPE ще продължи

...
Компанията ще стимулира победителя в международно HPC състезаниеHPE ще продължи
Коментари Харесай

HPE ще награди учен с 3000 евро на конференция в Боровец

Компанията ще подтиква спечелилия в интернационално HPC съревнование

„ HPE ще продължи да поддържа българската и интернационалната научна общност”, съобщи Ираван Хира (вдясно) – фотография: HPE

Н аграда в размер на 3000 евро ще обезпечи Hewlett Packard Enterprise за п обедителя в интернационално научно съревнование за световна скалируема оптимизация.

Призът ще бъде връчен по време на първата Международна конференция за високопроизводителни калкулации (HPC), която се организира от 2 до 6 септември 2019 година в к.к. Боровец, и е част от събитията за отбелязване на 150-та годишнина от основаването на Българска академия на науките, оповестиха от HPE.

Събитието се провежда от Института по осведомителни и информационни технологии – Българска академия на науките, с поддръжката на Института по математика и информатика – Българска академия на науките, на Националния център за суперкомпютърни приложения и направление „ Високопроизводителни калкулации и квантови технологии към Европейската комисия. Докладите от конференцията ще бъдат оповестени в влиятелното научно издателство „ Шпрингер ”.
още по тематиката
Официалният старт на HPC конференцията бе даден от европейския комисар по цифровизация на стопанската система и обществото Мария Габриел.

„ HPE ще продължи да поддържа българската и интернационалната научна общественост, тъй като имаме вяра, че развиването на научния капацитет е главен мотор на нововъведенията и стопанска система, основана на знанието ”, съобщи Ираван Хира, общоприет шеф на Hewlett Packard Enterprise, ръководена от „ Селeктиум ”.

Специално за конференцията идва и Володимир Савяк, управител продажби „ Изкуствен разсъдък, високопроизводителни калкулации и POD ” за Централна и Източна Европа в HPE. Той е взел участие в създаването на първия украински HPC център, поради което е награден от украинския парламент.

Савяк ще взе участие в полемиката за разнообразните планове, стратегии и провокации в региона на високопроизводителните калкулации, която ще се организира на 5 септември.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР