Компанията ще се опита да обжалва решението на Европейската комисияApple

...
Компанията ще се опита да обжалва решението на Европейската комисияApple
Коментари Харесай

Apple не ще да плаща €13 млрд. данъци на ЕС

Компанията ще се опита да апелира решението на Европейската комисия

Apple е употребила противозаконни данъчни привилегии в Ирландия от 1991 до 2007 година, счита Европейската комисия (снимка: CCO Public Domain)

Днес Apple ще стартира да апелира решение на Европейската комисия, според което производителят на iPhone би трябвало да заплати налози в размер на 13 милиарда евро, спестени от интервенциите на компанията в Ирландия.

Apple изпраща шестчленна делегация в Общия съд на Европейски Съюз в Люксембург (вторият по значимост съд в Европа), водена от финансовия шеф Лука Маестри, с цел да взе участие в двудневно правосъдно съвещание, заяви Ройтерс.

През август 2016 година Европейската комисия, въз основа на лично следствие, заключи, че Apple е употребила противозаконни данъчни привилегии в Ирландия от 1991 до 2007 година Правителството на страната е помогнало на корпорацията доста да понижи налозите си и в този момент Apple е длъжна да възвърне на Европейски Съюз изчезналата сума.
още по тематиката
Маргрет Вестагер, европейски комисар по въпросите на конкуренцията, заяви, че ирландското поделение на Apple е плащало налози в страната по ставка от 0,005%.

Според европейските управляващи, Ирландия е предоставила на Apple неоправдани фискални преимущества, което е разрешило на американската корпорация да заплаща доста по-малко налози, спрямо други компании.

Apple отхвърля тези изказвания и упорства, че е спазила ирландския и американския данъчен закон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР