Компанията ще се фокусира още повече върху електрическите моделиVW е

...
Компанията ще се фокусира още повече върху електрическите моделиVW е
Коментари Харесай

Volkswagen отписа автомобилите с газови двигатели

Компанията ще се концентрира още повече върху електрическите модели

VW е продал към 110 000 газови автомобила в света през 2019 година
(снимка: Volkswagen)

Volkswagen разгласи, че приключва създаването на коли с газови мотори (CNG), като вместо това има намерение да се концентрира още повече върху производството на електрически транспортни средства.

В изявление за Handelsblatt шефът за развиване на VW Франк Уелш споделя, че предходната година компанията е продала единствено 110 000 транспортни средства, работещи с компресиран природен газ, по целия свят. Това не е задоволително, с цел да оправдае по-нататъшните вложения в тази област.
още по тематиката
Уелш прецизира, че 19 модела с газово съоръжение от марките VW, Audi, Skoda и Seat ще продължат да излизат на пазара, само че компанията няма да пуска техни наследници. Според мениджъра, газовите коли не са доста известни измежду клиентите.

Жизненият цикъл на един модел е към 7 години, тъй че за CNG колите не остава доста време. Освен това след пет години в Европа влиза в действие новият екологичен стандарт Euro-7 с по-строги стандарти за излъчвания, което ще направи невероятно потреблението на редица газови мотори на VW.

Уелш акцентира, че отводът от по-нататъшно надграждане на CNG колите ще разреши на VW да се концентрира върху електрическите транспортни средства с нулеви излъчвания, които компанията възнамерява да трансформира в „ мейнстрийм ” през идващите години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР