Компанията ще разчита на 521 млн. долара за 12-месечен периодС

...
Компанията ще разчита на 521 млн. долара за 12-месечен периодС
Коментари Харесай

Китай кредитира Tesla за строежа на завод в Шанхай

Компанията ще разчита на 521 млн. $ за 12-месечен интервал

С производството на електрически автомобили в Шанхай Tesla ще понижи въздействието на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай (източник: Tesla)

Производителят на електрически автомобили Tesla си издейства заем от Китай за към този момент почналото строителство на завода в страната. Проектът започва през януари т.г. и се чака да бъде приключен през май.

Съгласно съглашението с кредиторите, за което оповестява Ройтерс, Tesla ще получи 521 млн. $ за интервал от 12 месеца. Парите ще бъдат вложени в гигафабриката за електрически автомобили в Шанхай.

Освен това компанията за електрически автомобили на Илон Мъск си е издействала нови гаранции от банките, които може да употребява за вложения в Съединените щати и други страни.
още по тематиката
Строителството на завода в Шанхай стартира през януари 2019 година Според изказване на представител на градската администрация, чака се гигафабриката да бъде приключена още през май тази година.

По информация от Tesla, заводът ще коства към 2 милиарда $. Производството в Шанхай ще помогне на компанията да понижи въздействието на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, която принуди Tesla да повиши цените на своите електрически автомобили, продавани в азиатската страна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР