Компанията ще продължи да инвестира в образователни проекти и инициативи

...
Компанията ще продължи да инвестира в образователни проекти и инициативи
Коментари Харесай

Немечек България засилва присъствието си във Варна с нов офис


Компанията ще продължи да влага в просветителни планове и начинания за ИТ общността в града

Една от първите независими софтуерни компании у нас – Немечек България ускорява наличието си във Варна с откриването на нов офис с подсилен потенциал. В момента екипът в морската столица се състои от 24 ИТ експерти, като проектите е той да пораства последователно през идващите години, съгласно бизнес целите и съответните потребности.

„ Радваме се, че в годината, в която означаваме нашата 25-та годишнина, честваме и откриването на новия ни, уголемен офис във Варна. Винаги сме вярвали, че това значим център за ИТ сектора в България и неслучайно още преди години взехме решение, че тук ще бъде вторият дом на Немечек България. Убедени сме, че ИТ общността в района има сериозен капацитет и вероятности за развиване и ние продължаваме да влагаме тук с проекти за бъдещето. “, разяснява Георги Брашнаров, създател и изпълнителен шеф на Нечемек България.



Според одобрената политика на компанията чиновниците могат да избират да работят от другите местоположения в страната – централата в София, както и Варна, Пловдив и от тази година – Стара Загора. Независимо къде се намират, те могат да бъдат част от разнообразни екипи и да работят с сътрудниците си от цялата страна по съответни планове. Съответно свободните работни позиции, които се разкриват, са отворени за кандидатстване за експерти от другите градове, в това число Варна.

„ В Немечек България възприехме хибридния модел на работа и предлагаме еластичност и независимост на нашите чиновници. В същото време, сме надълбоко уверени, че хората имат нужда да се срещат лице в лице и избрани работни задания се правят по-бързо и качествено в този формат. Именно поради това ние се приспособяваме към настоящите трендове, само че не се отхвърляме да влагаме в офисите си, в това число във Варна, с цел да насърчим нашите експерти да не губят и живата връзка между тях. Това, че разполагаме с мрежа в разнообразни градове, им дава и спомагателна опция да пътуват и да се срещат между тях. ”, изяснява Теодора Борисова, управител Изграждане на работодателска марка и гении в Немечек България.



Като част от тактиката си за стабилно и дълготрайно наличие във Варна, Немечек България ще продължи да развива интензивно и самодейностите си за продан на познания и опит измежду ИТ общността в града. Компанията към този момент има одобрени положителни практики с организирането на специфични семинари за студентите от ИТ специалности и присъединяване в кариерни събития в Технически университет – Варна, Икономически университет – Варна и Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър ”.

Тази седмица се организира следващото особено събитие в Технически университет – Варна - уъркшоп на тематика „ Кой кой е в ИТ “, чиято цел е да помогне на студентите да се ориентират по-добре в софтуерната промишленост, за другите функции в нея и по какъв начин положителната екипна работа води до основаването на отличен артикул. Лектори бяха потвърдени експерти, водачи на екипи и преподаватели с опит в Немечек България - Мирослав Кошутански и Александра Бешевлиева, а главен наставник – Съби Ангелов, старши акаунт управител в дивизии BOSCH Automotive и Bluebeam.



Учениците и студентите от града пък могат да аплайват и да се включат свободно в одобрените безвъзмездни Junior обучителни начинания на Немечек България. Особено подобаваща е лятната работилница Speed IT Up School Edition, която се организира онлайн и не изисква физическо наличие в офиса в София.

Компанията ще продължи да провежда във Варна и отворените дискусионни срещи за обмяна на опит измежду ИТ общността - DevBites. Първото събитие от поредицата се организира през 2022 година, а с цел да отговори на сериозния интерес към „ горещите тематики “ в промишлеността и потребността от свободен диалог сред експерти, Немечек България го трансформира в регулярна самодейност.

 

За Немечек България

Немечек България е една от първите независими софтуерни компании в България с екип от 450 експерти, чиято задача е да основават и внедряват високотехнологични артикули, които улесняват работата и развиването на бизнес организациите. Има 25 години опит в създаването на профилирани бизнес решения в региона на дигитализацията на документооборота и ръководството на екипи и процеси, създаването на решения за строителната промишленост и ръководството на сградния фонд (BIM), с които работят милиони мениджъри във водещи интернационалните организации, дизайнери, архитекти и инженери. Бизнес моделът на Немечек България залага на дълготрайните планове, консултантския метод и даване на услуги от целия витален цикъл на продукта.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР