Компанията ще пренасочи съхранението на данни към публични клауд услугиПроблемът

...
Компанията ще пренасочи съхранението на данни към публични клауд услугиПроблемът
Коментари Харесай

Cisco изоставя дейта центрове от грижа за екологията

Компанията ще пренасочи съхранението на данни към обществени клауд услуги

Проблемът с въздействието на центровете за данни върху околната среда се повдига от дълго време от разнообразни организации (снимка: Cisco)

Производителят на мрежово съоръжение Cisco има намерение да изостави личните си центрове за данни, в които хоства своята ИТ инфраструктура, в интерес на облачните услуги. Така американската корпорация демонстрира угриженост за околната среда.

В диалог с Уол Стрийт Джъръл ИТ шефът на Cisco Жаклин Гихелаар съобщи, че софтуерните компании като Cisco постоянно би трябвало да мислят за усъвършенстване на потреблението на сила.

Встъпвайки в служба през февруари 2019 година, Гихелаар направи грижата за околната среда един от главните цели на Cisco. По нейните думи, през идващите пет години компанията ще понижи броя на своите центрове за данни с 30% и ще усили размера на съхраняваните данни в обществени облачни услуги като Amazon Web Services и Microsoft Azure.
още по тематиката
Cisco към този момент употребява обществени клауд услуги, само че не прецизира кои от тях. Сега компанията разполага с 22 лични центръра за данни, ситуирани в разнообразни елементи на света.

Проблемът с въздействието на центровете за данни върху околната среда се повдига все по-често от разнообразни организации. IEEE пресмята, че един център за данни се нуждае от толкоз сила, колкото е нужна на 25 хиляди семейства.

А китайската компания Huawei предвижда, че до 2030 година интернет ще употребява 15% от международното ползване на електрическа енергия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР