Компанията ще предложи нови продукти, услуги и решенияПетър Иванов, основател

...
Компанията ще предложи нови продукти, услуги и решенияПетър Иванов, основател
Коментари Харесай

Солитрон се преименува на АЛСО България

Компанията ще предложи нови артикули, услуги и решения

Петър Иванов, създател и дълготраен управител на Солитрон, остава в ръководството на компанията
(снимка: АЛСО България)

ИТ дистрибуторът Солитрон България работи под ново име – АЛСО България, откакто бе добит от ALSO Group през октомври 2019 година С мяната на името е идната стъпка на интеграция на българското поделение в групата, оповестиха от компанията .

Същевременно, сътрудниците на АЛСО България ще получат достъп до нови услуги марки, платформи и облачни решения, които към този момент предлага ALSO – един от най-големите европейски дистрибутори и софтуерни снабдители. Петър Иванов и Ралица Килиан остават шефове в компанията.

АЛСО България ЕООД е вписана в Търговския указател на 6-ти януари 2020 година Компанията има оборот от 110 милиона евро и към 120 чиновници. Придобиването е стъпка в тактиката на ALSO Group за разширение на позициите й на източноевропейските пазари.

„ АЛСО България ще вкара бизнес модела 3S – Supply, Solutions and a-as-Service (Доставки, Решения и Услуги) и ноу-хау от ALSO Group, един от водещите европейски софтуерни снабдители и дистрибутори на осведомителни технологии ”, разяснява Ралица Килиан.
още по тематиката
„ Нашата организация ще може да предложи редица нови услуги, артикули и решения. В същото време сътрудниците ни ще могат да се възползват от ALSO Cloud Marketplace и другите софтуерни платформи за IoT, виртуализация и киберсигурност ”, добави тя.

„ Парафлоу си партнира със Солитрон България, в този момент АЛСО България, още от преди основаването на компанията ни. Вече 25 години.  Солитрон България е нашият максимален снабдител, а мисля, че ние сме му най-големият клиент. Така че удовлетворението е взаимно ”, съобщи Николай Аврамов, шеф на Парафлоу.

Влизането на един интернационален състезател на българския пазар, в който и да е сегмент, в това число в ИТ промишлеността, е положителен сигнал, както за България, по този начин и за самия сегмент, акцентира Йовко Атанасов, районен управител на Lenovo за България и Северна Македония.

„ Това са положителни сигнали, които демонстрират, че българският ИТ пазар е задоволително узрял за огромен западен състезател и самата бизнес среда като конструкция и като условия е задоволително добра, с цел да разреши навлизането на подобен бизнес състезател ”, разяснява Атанасов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР