Компанията ще одобрява Android 9 Pie смартфони и таблети до

...
Компанията ще одобрява Android 9 Pie смартфони и таблети до
Коментари Харесай

Google форсира производителите да пускат устройства с Android 10

Компанията ще утвърждава Android 9 Pie смарт телефони и таблети до 31 януари 2020 година

От 31 януари 2020 година Гугъл ще утвърждава смарт телефони и таблети единствено с Android 10 (снимка: CCO Public Domain)

Гугъл ще изисква от производителите на устройства да пускат новите си смарт телефони с операционна система Android 10. Това  изискване на интернет компанията ще влезе в действие от 31 януари 2020 година

Експертите от XDA Developers са съумели за се снабдят с копие на последната версия на документа на условията за инсталиране на Гугъл Mobile Services (GMS) на Android смарт телефони и таблети. Производителите би трябвало да спазят тези условия, с цел да получат утвърждение от Гугъл за инсталиране на GMS – пакет от скъпи приложения и услуги за Android потребителите, в това число достъп до онлайн магазина Гугъл Play.
още по тематиката
Сред главните условия в обновената версия на документа е наложителното инсталиране на Android 10 на всички нови устройства, което ще влезе в действие от 31 януари 2020 година След тази дата Гугъл ще престане да утвърждава устройства, основани на предходната версия на мобилната платформа – Android 9 Pie.

Android 9 Pie излезе на 6 август 2018 година, тъй че до 31 януари на производителите се събират година и половина за стартиране на устройства, основани на нея. Това не значи, че смарт телефони и таблети с Android 9 няма да се появяват на пазара след 31 януари – става въпрос единствено за утвърждение на устройствата до тази дата, до момента в който стартирането им в продажба може да се случи по-късно.

Но безспорно, занапред нататък можем да чакаме доста нови устройства – смарт телефони и таблети – да се оферират на пазара с авансово конфигурирана операционна система Android 10.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР