Компанията се включи активно в борбата срещу коронавирусаБолницата в Плевен

...
Компанията се включи активно в борбата срещу коронавирусаБолницата в Плевен
Коментари Харесай

БОРИКА дари 36 000 лв. на болница за респиратор

Компанията се включи интензивно в битката против ковид

Болницата в Плевен ще се снабди с още един респиратор с подаяние от БОРИКА
(снимка: УМБАЛ „ Света Марина ” – Плевен)

Университетската болница „ Света Марина ” в Плевен получи подаяние в размер на 36 000 лв. от платежния и картов оператор БОРИКА. С дарената сума болничното заведение ще закупи респираторен вентилатор за интензивни грижи, произвеждане на одобрен немски тръст.

УМБАЛ „ Света Марина ” – Плевен беше избрана като едно от лечебните заведения в страната, в които ще се прави лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19. В обособен корпус на болничното заведение е обособено и оборудвано поделение, което разполага с 28 кревати за лекуване на пациенти с ковид.

Към днешна дата лечебното заведение разполага с 4 респираторни апарата, които са незадоволителни за обслужване на упования брой пациенти.

„ В актуалната динамична конюнктура на разпространяване на COVID-19 за нас е от основно значение да осигурим нужната инсталация, с цел да имаме опция да предоставяме навременна и животоспасяваща грижа за нашите пациенти ”, показа чл.-кор. проф. доктор Григор Горчев, д.м.н., шеф на болничното заведение.
още по тематиката
Той благодари на мениджмънта на БОРИКА АД за подадената ръка. „ Вярваме, че дружно ще преминем през това мъчно за всички ни тестване ”, добави доктор Горчев.

Дарението на БОРИКА за УМБАЛ „ Света Марина ” идва единствено седмица, откакто компанията разгласи, че се включва в битката с COVID-19 с помощ за децата и подари 35 000 лева на СБАЛАГ „ Майчин дом ”, 10 000 лева на фондация „ Нашите недоносени деца ” и 10 000 на SOS детски селища България.

„ Нашата компания постоянно се е стремяла да бъде съпричастна на общественозначими дела. Хубаво е, че виждаме по какъв начин всеки ден положителните образци се умножават и това дава вяра на цялото ни общество ”, сподели Мирослав Вичев, основен изпълнителен шеф на БОРИКА.

И в бъдеще компанията ще продължи да оказва помощ в сложни моменти, в това число ангажирайки и чиновниците си в благотворителните акции, добави мениджърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР