Компанията се развива интензивно след като излезе на печалба през

...
Компанията се развива интензивно след като излезе на печалба през
Коментари Харесай

Air France-KLM увеличава броя на местата въпреки конкуренцията от нискотарифни компании

Компанията се развива интензивно откакто излезе на облага през 2017г.

© Jacky Naegelen Още по тематиката
Ryanair предизвести, че самолетните компании мъчно ще покачат цените поради Brexit

В основата стои несигурността по какъв начин напускането на Европейски Съюз от Англия ще засегне правата на британците при пътуванията им
6 фев 2018
Emirates купува до 36 самолета А380 Superjumbo от Airbus

Сделката удължава живота на програмата за произвеждане на най-големия пътнически аероплан с най-малко 10 години
21 яну 2018
Lufthansa слага условия, с цел да купи Alitalia

Германската самолетна компания упорства за понижаване на личния състав и флотата на италианския транспортьор
16 яну 2018 Air France-KLM ще усили пътническия си потенциал макар несигурната пазарна атмосфера и засилващата се конкуренция от страна на нискотарифни самолетни компании, оповестява Bloomberg. Базираният в Париж транспортьор ще усили местата в самолетите си с до 4% тази година, макар че годишните разноски за гориво на компанията се чака да се усилят с прогнозните 150 млн. евро. След оповестяването на новината в петък акциите на компанията поевтиняха с 6.4%.

" Тъй като навлизаме в 2018 година в условия на покачващи се цени на петрола и още по-интензивна конкуренция от страна на нискотарифните превозвачи, ще продължим офанзивата ", съобщи Жан-Марк Янаилак, основният изпълнителен шеф на френската компания. Компанията сега е в развой на разискване на стратегически партньорство, които биха затвърдили позициите на превозвача в полетите на дълги дистанции. Въпреки това от компанията отхвърлиха опцията за вложение във финансово нестабилния италиански транспортьор Alitalia.

Компанията също по този начин възнамерява да свие разноските с 1.5% през тази година, откакто предходната те не бяха намалени. Оперативната й облага през 2017 година е повишена с 42% до 1.49 милиарда евро, до момента в който упованията на анализаторите бяха за 1.52 милиарда

Свирепа конкуренция

Air France заложи на по-агресивна маркетингова тактика, откакто прекъсна цикъла на загуби и трудови разногласия през 2017 година, допринасяйки за годишен растеж от 160% на акциите на компанията. Въпреки това вероятностите за компанията наподобяват все по-трудни, до момента в който нискотарифните самолетни компании навлизат на от ден на ден пазари и летят до от ден на ден дестинации. Предизвикателство за Air France е навлизането на Ryanair на френския пазар, като ирландската компания сега се пробва да открие първите си френски бази. Освен това нискоразходни компании като Norwegian Air намерено показват желанията си да навлязат в полетите на дълги дистанции, в частност трансатлантическите направления.

Планираният растеж в пътническия потенциал на компанията следва по-скромното нарастване от 2.6% през 2017 година, в основата на което стоеше растеж на резервациите, които са измерител за търсенето на полети и единични доходи, които дефинират цените. Увеличаването на местата ще включва и междуконтинентални транспорти, където за момента Air France-KLM чака сериозна конкуренция от Level - нискотарифното поделение на British Airways, което се приготвя за предлагането на полети от Париж до Ню Йорк на цени от 129 евро. Това преструктуриране на сектора отразява желанието на потребителите да пътуват при по-ниски цени на полетите, даже това да значи да понижат багажа си или да доплатят в допълнение за него.

Въпреки това от Air France към момента нямат желание да обособяват своя лично звено за нискотарифни полети на дълги дистанции, съобщи Фредерик Гагей, основният финансов шеф на компанията, в изявление за Bloomberg TV.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР