Компанията се надява да пусне иновативното возило до 2023 годинаДизайнът

...
Компанията се надява да пусне иновативното возило до 2023 годинаДизайнът
Коментари Харесай

Uber показва прототип на летящото си такси

Компанията се надява да пусне новаторското возило до 2023 година

Дизайнът на въздушното такси по-скоро прилича дрон, в сравнение с хеликоптер

Летящата кола на Uber ще бъде разкрита през днешния ден на конференцията „ Elevate “ в Лос Анджелис, само че някои фрагменти, изтекли в интернет, към този момент загатнаха по какъв начин ще наподобява новаторският автомобил.

Електрическото въздушно такси на Uber е проектирано да лети на височина от 300 до 600 метра. От компанията се надяват да пуснат возилото до 2023 година Дизайнът на въздушното такси, който по-скоро прилича дрон, в сравнение с хеликоптер, отразява устрема на развойния екип летящата кола да се приземява и да излетява безшумно и гладко. Идеята им е тя да „ прескача “ от площадка на площадка, превозвайки пасажери из „ гъстата “ градска среда.

Uber вижда своята система за въздушен транспорт като средство, посредством което може да се облекчи градският трафик. „ Искаме да създадем мрежа от тези транспортни средства, тъй че елементарните хора да могат да вземат летящи таксита за по-дълги дистанции, когато желаят да избегнат трафика “, сподели изпълнителният шеф на Uber Дара Хосрошахи пред CBS News. Надеждата е това да става на налични цени.



Проектирано да обслужва до 200 кацания и излитания на час, въздушното такси на Uber в началото ще бъде пилотирано от хора. В по-дългосрочен проект летящата кола би трябвало да стане самостоятелна.
още по тематиката
Наред с техническите провокации при самото транспортно средство, под въпрос остава и инфраструктурата за зареждане на летящите коли – такава към момента не съществува. По същия метод няма и открити регулации за този тип транспортни средства. Това кара някои специалисти предвиждат, че провокациите в последна сметка ще се окажат непреодолими.

Но Uber и редица други компании, разработващи таксита, надали елементарно ще се откажат от проектите си да създадат летящите коли налични за обществеността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР