Компанията се готви за конкуренцията от страна на GoogleSony ще

...
Компанията се готви за конкуренцията от страна на GoogleSony ще
Коментари Харесай

Sony купува разработчика на Spider-Man

Компанията се готви за конкуренцията от страна на Гугъл

Sony ще укрепи геймърските си оферти преди появяването на съперници стрийминг услуги от компании като Гугъл (снимка: Sony Interactive Entertainment)

Sony Interactive Entertainment, п роизводителят на конзолите PlayStation, разгласи , че ще закупи компанията Insomniac Games, известна с създаването на игри като „ Spider-Man ” на Marvel и шутъра от трето лице „ Ratchet & Clank ”, съобщи Ройтерс .

Сделката ще помогне на производителя на конзоли, който е част от японската корпорация Sony, да укрепи геймърските си оферти преди стартирането на конкурентни услуги за стрийминг на игри от компании като Гугъл, до момента в който в същото време се готви да показа PlayStation 5 през идната година.

В устрема си да поддържа огромен пазарен дял на световния пазар за видео игри, оценен на 150 милиарда $, Sony стартира през март партньорство с главния си съперник Microsoft, производител на конзолата Xbox, с цел да популяризира игри и наличие до потребителите и да предлага нови принадлежности на разработчиците.

Основана през 1994 година, Insomniac Games работи със Sony повече от 20 години, започвайки от първия PlayStation. Миналата година компанията създаде „ Spider-Man ” в партньорство с Marvel Games, благосъстоятелност на Walt Disney. Повече от 13,2 милиона копия на играта са продадени към края на юли.
още по тематиката
Insomniac възнамерява да пусне по-късно тази година и Stormland – екшън-приключенска игра с виртуална действителност за шлема Oculus Rift на Фейсбук. Sony не разкрива финансовите условия на договорката с Insomatic.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР