Компанията се готви усилено за навлизането на новата технологияSamsung инвестира

...
Компанията се готви усилено за навлизането на новата технологияSamsung инвестира
Коментари Харесай

Samsung вижда 5G изгода от проблемите на Huawei

Компанията се готви интензивно за навлизането на новата технология

Samsung влага мощно в 5G технологията и може да се възползва от проблемите на Huawei (източник: CC0 Public Domain)

Проблемите на Huawei по света, подбудени от съмненията на Съединени американски щати в шпионаж, могат да оказват помощ на Samsung да завоюва позиции на пазара за мрежи от пето потомство (5G), съгласно източник от корейската компания.

„ От стратегическа позиция тези проблеми ни оказват помощ да увеличим пазарния си дял. Huawei господства на мрежовия пазар от епохата на LTE, само че ние можем да ги изпреварим в 5G технологията, която се готви да проникне в смарт телефоните “, споделя пред Блумбърг вицепрезидентът на телефонното поделение на Samsung Абрахам Ким.

Същевременно, от Samsung акцентират, че персоналните възгледи на Ким за телекомуникационния пазар не отразяват мнението на цялата компания, защото той е виновен единствено за мобилния бизнес.
още по тематиката
„ Samsung работи десетки години в мрежовата промишленост, укрепвайки доверието в сътрудниците. Наш приоритет е работата с сътрудници по целия свят, с цел да разкрием опциите на 5G. Ето за какво ние влагаме доста в технологията 5G “, се споделя в изказване на компанията.

Samsung възнамерява да пусне смарт телефон с 5G модем и сгъващ се екран през 2019 година, само че към момента следва решаването на някои механически проблеми. Приемането на 5G сигнал може да бъде затруднено според от това по какъв начин се държи телефонът.

Необходими са повече антенни модули и по-мощни акумулатори, само че вътрешното пространство в устройството е лимитирано, отбелязва Абрахам Ким. По неговите думи, Samsung преглежда опцията за делене на вътрешността на смарт телефона на два пласта, придържайки се към минимална дебелина на корпуса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР