Компанията създава ново подразделение за умни устройстваIKEA доставя устройства за

...
Компанията създава ново подразделение за умни устройстваIKEA доставя устройства за
Коментари Харесай

IKEA иска да промени представата ни за домашна среда

Компанията основава ново поделение за умни устройства

IKEA доставя устройства за умния дом още от 2012 година (снимка: IKEA)

Шведският п рои зводител на мебели IKEA основава настрана звено за разработка на умни домашни уреди, заяви TechRadar, базирайки се на публична информация от компанията .

Още през 2012 година IKEA пусна устройства за умния дом – това бяха отдалечено ръководени осветителни тела и артикули с интегрирани безжични зарядни устройства. През 2019 година в магазините на компанията се появиха умни високоговорители Symfonisk, създадени взаимно със Sonos.
още по тематиката
IKEA не разкрива размера на плануваните вложения в създаването на устройства за умния дом. Шведският търговец на дребно отбелязва единствено, че това е най-големият нов бизнес за компанията от основаването на направлението за детски артикули.

„ IKEA желае да предложи артикули, които могат да подобрят живота на доста хора. За да създадем това, би трябвало да се обърнем към артикули и решения, които излизат отвън рамките на нормалната визия за домашна среда ”, споделя в прес известие Бьорн Блок, началник на новото поделение IKEA Home Smart.

The Verge разяснява, че новият план на IKEA може да бъде покана за съдействие към основателите на Гугъл Assistant, Alexa и други гласови асистенти. Около 780 милиона души посещават магазините на IKEA годишно и такава публика би трябвало да притегли Гугъл и Amazon.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР