Компанията Samsung се е преборила за поръчка от Intel за

...
Компанията Samsung се е преборила за поръчка от Intel за
Коментари Харесай

Samsung спечели поръчка за производство на Intel процесори

Компанията Samsung се е преборила за поръчка от Intel за произвеждане на процесори за компютри, сочи нова информация на Pulse. Intel изпитва обилни компликации да посрещне търсенето на продуктите си. Заради това са се обърнали към TSMC и Samsung за помощ.

И в предишното са употребили външни реализатори за помощ в производството на разнообразни съставни елементи, само че това се случва за пръв път що се отнася до главния им артикул – компютърните процесори.

Миналата седмица се появи писмо от Intel, в което се извиняват за дефицита. Ръста в поръчките е надминал и най-оптимистичните догатки на анализаторите. Посредством разнообразни ограничения производството е увеличено с двуцифрен %, само че това не е задоволително.
Наблюдателите на пазара означават, че Samsung ще стане един от най-силните сътрудници на Intel
Най-големият състезател TSMC е ангажиран да извършва поръчки за AMD и Huawei. Очакват се нови поръчки от Intel и Qualcomm следващата година към корейския колос.

Интересно е, че Intel и Samsung, чиито бизнес е доста подвластен от чипове за памет, са най-големите съперници на пазара за полупроводници. Корейският софтуерен колос, който в предишните две години беше най-големия производител на чипове, ще загуби купата си в интерес на Intel, поради закъснение в продажбите наизуст.

През април Samsung разгласи проекти да влага в чипове $116 милиарда през идващите 10 години. Целта е компанията да се затвърди като водач освен при паметта, само че и при логическите чипове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР