Компанията Samsung отдавна работи над модела Galaxy X, който ако

...
Компанията Samsung отдавна работи над модела Galaxy X, който ако
Коментари Харесай

Sony ще използва гъвкави OLED-дисплеи в своите бъдещи смартфони

Компанията Samsung от дълго време работи над модела Galaxy X, който в случай че се има вяра на слуховете, ще се появи през 2018 година. А все още, за южнокорейската компания се появиха аргументи, заради които да не се бави с стартирането на сходно устройство. Според изданието Business Korea, с сходни разработки се занимават главните съперници на Samsung: Apple, LG и Sony.

Според нови данни, Sony и LG Display неотдавна са сключили договорка, съгласно която LG Display ще доставя освен традиционни OLED-дисплеи за Sony, само че и гъвкави OLED-дисплеи.

Трябва да се има поради, че Sony към този момент употребява гъвкави LG OLED панели за сполучливата си линия от премиум-телевизори, само че Business Korea счита, че сега партньорството е подписано за гъвкави панели за смарт телефони. Това значи, че в даден миг можем да забележим телефон на Sony с закривен екран.

„Очаква се, че Sony ще внедри своите фактори за триумф от телевизионния бизнес в бизнеса със смарт телефони и ще създаде такива артикули, като сгъваеми телефони“ споделя вътрешен човек от промишлеността.

Отрасловите източници от промишлеността в Корея допускат, че Sony ще създава сгъваеми смарт телефони, макар че не е ясно по кое време тъкмо това ще се случи. Samsung може към този момент да е посочила „почти завършения“ сгъваем Galaxy X пред сътрудници на закрита конференция по време на CES 2018 и надали Sony ще пусне подобен уред в сходен миг, когато това се прави от Samsung.

Първият смарт телефон на Sony, оборудван с обикновен OLED-екран можем да забележим през идващия месец на MWC 2018. Това може да бъде флагман под името Xperia XZ Pro. Както се оповестява, OLED-екрана на този телефон може да поддържа 4K-резолюция (2160 x 3840 пиксела).

LG Display в този миг основава нови индустриални линии за OLED и се нуждае от клиенти. Той към този момент има LG Mobile (LG V30 и Pixel 2 XL) и Sony, само че също по този начин желае да подписа договорка и с Apple. Въпреки, че напоследък се носят клюки, че компанията може да премине назад към LCD-дисплеите.

Ние, несъмнено с неспокойствие чакаме да забележим какво ще ни покаже Sony на ревюто MWC 2018, което ще се организира в интервала от 26 февруари до 1 март.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР