Компанията Samsung Electronics обнародва предварителните си финансови резултати за третото

...
Компанията Samsung Electronics обнародва предварителните си финансови резултати за третото
Коментари Харесай

Samsung отчете рекордни печалби

Компанията Samsung Electronics обнародва предварителните си финансови резултати за третото тримесечие. Печалбите на корейския колос са скочили съвсем три пъти и са достигнали рекордни стойности.

Както оповестява новинарската организация Yonhap, базирайки се на данни, които Samsung е предоставила на финансовия регулатор в Южна Корея, през юли-септември 2017 година, оперативната облага на корпорацията възлиза на 14,5 трилиона вона (12,8 милиарда долара) против 5,2 трилиона вона облага, година по-рано. Според Yonhap Infomax (финансово поделение на Yonhap), анализаторите са очаквали доходи на равнище 14,3 трилиона вона.

Продажбите на Samsung са нарастнали с 29,7% на годишна база, до 62 трилиона вона (54,7 милиарда долара).

Компанията не разкрива индикаторите на подразделенията си, само че отбелязва, че полупроводниковият бизнес е изиграл основна роля в постигането на рекордните резултати. Окончателният отчет, Samsung ще разгласява по-късно през октомври 2017 година.

В известието на Samsung се споделя още, че през третото тримесечие, маржът на оперативната облага на компанията се е нараснал до най-високите в историята си стойности – 23,4%. За реализиране на това, на разработчика са му помогнали възходящите доставки на чипове, изясняват анализаторите.

Според анализатора Ким Донг-вон (Kim Dong-won) от KB Securities, през третата четвърт на 2017 година, Samsung е нараснала доставките на чипове DRAM и NAND флаш памет надлежно с 12% и 21%, а междинната продажна цена на продуктите се е повишила с 6% и 2%.

Пазарните специалисти правят оценка оперативната облага на полупроводниковото поделение на Samsung в размер на 10 трилиона вона (8,8 милиарда долара), към края на третото тримесечие на 2017 година

От KB Securities твърдят, че нарастването в продажбите на флагманските смарт телефони Galaxy S8 и Galaxy Note 8, би трябвало да помогне за увеличение на възвръщаемостта на мобилния бизнес. Относно оперативната облага на компанията на пазара на смарт телефоните, анализаторите чакат към 3,3 трилиона вона (2,9 милиарда долара).

По-рано Samsung заяви, че предварителните поръчки за Galaxy Note 8 са се оказали най-високите в историята на линията Note. Предишният модел – Galaxy Note 7 – стана проваления: повече от 3 милиона устройства бяха изтеглени от пазара, заради тяхната взривоопасност. Въпреки случилото се, Samsung реши да продължи развиването на марката Note.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР