Компанията Samsung Electronics Co. си е поставила за цел да

...
Компанията Samsung Electronics Co. си е поставила за цел да
Коментари Харесай

Samsung представя интелигентна аудио система през първата половина на 2018 г.

Компанията Samsung Electronics Co. си е сложила за цел да показа своя разработка на умна аудиосистема през първата половина на 2018 година, като по този метод ще стане част от извънредно конкурентния пазар на гласово следените устройства, в който към този момент комфортно са се настанили Amazon, Apple и Alphabet, оповестиха неофициални източници от компанията, представени от Bloomberg. Южнокорейският софтуерен колос ще сложи мощен акцент върху качеството на аудиото и ръководството на обвързваните домашни уреди.

Новата разработка ще работи с Bixby, цифровия помощник на Samsung, който си съперничи на Alexa, Siri и Гугъл Assistant. Също по този начин се допуска, че тя ще бъде синхронизирана с тв приемници, смарт телефони от линията Galaxy и други устройства на Samsung, само че за в този момент от компанията отхвърлят формален коментар по тематиката.

Точно както HomePod на Apple, представителят на Samsung ще се грижи за своята екосистема от устройства и услуги, в това число SmartThings, която Samsung закупи през 2014 година От южнокорейската компания възнамеряват устройството да е налично на голям брой пазари, в това число Съединени американски щати, а цената ще му бъде към 200 $. За съпоставяне, Echo Speaker на Amazon е с цена от 100 $, а HomePod на Apple, който е фокусиран в по-голяма степен върху качеството на звука, в сравнение с върху изкуствения разсъдък, коства 349 $.

Въпреки изнесените данни, източниците от компанията обръщат внимание, че ценовите проекти и тези за датата на показване на новата разработка могат да претърпят промени , защото към момента се работи за възстановяване на способността на устройството да прави гласови уеб-базирани търсения.

Подобно на Apple, Samsung ще се появява със забавяне на пазар, на който Amazon стана пионер, скоро по-късно последвана и от Гугъл. Самите аудио системи не генерират огромна облага за своите производители, само че виртуалните асистенти и услугите, които се популяризират посредством устройствата, са значима база за взаимоотношението човек-компютър в бъдеще.

Amazon печели, когато хората купуват от онлайн магазина на компанията благодарение на Alexa през Echo Speaker. Интелигентната аудио система на Гугъл обезпечава достъп до най-голямата интернет търсачка и продава музикални услуги. HomePod пък ще бъде инструмент на Apple за привързване на потребителите към домашната платформа на компанията – HomeKit - и се чака да подкрепи нарастването на абонаментите за редица услуги.

Според Gartner пазарът на аудио системи с гласов надзор ще доближи до 3.5 милиарда $ до 2021 година, при 720 милиона през 2016. Въпреки че той е по-малък от този на смарт телефоните, упованията са в скоро време доста домове да разчитат на обособени аудио асистенти в другите стаи , като по този метод дават на софтуерните компании повече точки за достъп, които те могат да употребяват за още по-силно привързване на потребителите към своите услуги.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР