Компанията разширява екипа на проекта Movidius в ИрландияЧипът Movidius Myriad

...
Компанията разширява екипа на проекта Movidius в ИрландияЧипът Movidius Myriad
Коментари Харесай

Intel напредва в системите за машинно зрение

Компанията уголемява екипа на плана Movidius в Ирландия

Чипът Movidius Myriad X VPU предлага благоприятни условия на изкуствен интелект за дронове, роботи, смарт камери и AR/VR устройства (снимка: Intel)

Машинното зрение е едно от перспективните посоки, в които работи интензивно процесорният колос Intel. В удостоверение на това, ирландско то п одразделение на компанията наема експерти по разработка на системи за машинно зрение.

Екипът в Ирландия е ангажирани в плана Movidius, който Intel погълна наскоро. Компоненти от хардуерната платформа Movidius към този момент откриха приложение в серийни артикули, създадени взаимно от Intel и сътрудници.
още по тематиката
Така да вземем за пример, Mobileye система в Израел се употребява за автоматизирано ръководство на превоза. Ирландия също ще създава и внедрява сходни системи за машинно зрение.

Страната е известна също с най-стария цех на Intel за произвеждане на процесори отвън рамките на Съединени американски щати.

Придобитата от Intel компания Movidius произлиза от Калифорния, където е централният й офис. Освен това разработчикът на платформа за машинно зрение има посланичество в Румъния.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР