Компанията, разработваща най-пробивните технологии в областта на изкуствения интелект, остана

...
Компанията, разработваща най-пробивните технологии в областта на изкуствения интелект, остана
Коментари Харесай

Илън Мъск напусна OpenAI

Компанията, разработваща най-пробивните технологии в региона на изкуствения разсъдък, остана без един от своите най-важни съоснователи. Илън Мъск уточни две аргументи за раздялата с OpenAI. Едната от тях е несъгласието с проектите на екипа, който наскоро показа логаритъм с детайли на изкуствен интелект, който написа идеални подправени вести.

Организацията OpenAI е учредена през 2016 година с присъединяване на Мъск. През това време OpenAI разгласява редица пробивни логаритми, като нейните постижения се обсъждаха надалеч отвън този бранш – да вземем за пример, когато изкуственият разсъдък на лабораторията завоюва против хората в Dota 2.

Also, Tesla was competing for some of same people as OpenAI & I didn’t agree with some of what OpenAI team wanted to do. Add that all up & it was just better to part ways on good terms.

— Elon Musk (@elonmusk) February 17, 2019

Мъск заяви в своя Twitter акаунт, че се разделя с OpenAI. През месец февруари генералният шеф на Tesla и SpaceX излезе от борда на шефовете и в този момент съобщи, че от този момент не се е занимавал с тази работа, само че последователно стана явен зародилия спор на ползи.

Мъск сподели, че OpenAI и двете други негови компании Tesla и SpaceX се пробват да привлекат едни и същи хора. Второ, милиардерът не е склонен с някои планове, които OpenAI има намерение да осъществя. Мъск не заяви повече детайлности по тази тематика.

Но е добре известно неговото разбиране, че проучванията от този жанр са рискови, допустимо е да доведат до техногенна злополука и да слагат човечеството на на равнището на маймуните.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР