Компанията, разработваща и разпространяваща видео и аркадни игри Atari анонсира

...
Компанията, разработваща и разпространяваща видео и аркадни игри Atari анонсира
Коментари Харесай

Гейм компания експериментира с интеграцията на блокчейн в свои игри

Компанията, разработваща и разпространяваща видео и аркадни игри Atari анонсира своите проекти да разгласява основани на блокчейн версии на типичен заглавия от каталога си. За тази цел компанията е влезнала в партньорство с Animoca Brands, друга гейм компания, която има също по този начин опит в създаването на AI и блокчейн планове.

По силата на подписаното съглашение, Animoca получава правата да създаде популяризира блокчейн версии на две от мобилните игри на Atari: RollerCoaster Tycoon Touch и Goon Squad.

Блокчейните съставляват технология от сферата на разпределените регистри (distributed ledger technology, DLT), като обезпечават надеждни, криптографски предпазени и проследими записи, които могат да записват и пазят осъществените транзакции и да обезпечат отчетност за осъществените прехвърляния. Технологията лежи в основата на цифровата валутна гражданска война.

RollerCoaster Tycoon Touch е определена поради своята известност – играта има над 19 000 000 сваляния и неотдавна към нея бяха добавени нови характерности под формата на паркове и заведения за хранене. С потреблението на блокчейн и токени, и вземайки поради нейната известност, играта ще стане мощна пробна площадка за блокчейн интеграцията във видеоигри – опция, която доста игрови издатели виждат като бъдещето на гейм промишлеността и спомагателната монетизация.

Очаква се блокчейн версиите на двете игри да бъдат оповестени в края на идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР