Компанията Qualcomm съобщи, че съвместно с Mozilla работи върху оптимизацията

...
Компанията Qualcomm съобщи, че съвместно с Mozilla работи върху оптимизацията
Коментари Харесай

Mozilla подготвя ARM версия на Firefox за ОС Windows 10 за ARM процесори

Компанията Qualcomm заяви, че взаимно с Mozilla работи върху оптимизацията на 64-битовата ARM версия на браузъра Firefox за операционната система Windows 10 . Това ще даде опция на притежателите на ARM компютри пълноценно да употребяват различен браузър. Към сегашен ден само Edge, браузърът на Microsoft, е пренаписан за процесорите с ARM архитектура.

„Mozilla се радва на взаимната работа с Qualcomm върху портването на Firefox. Вече нямаме самообладание да дочакаме излизането на стабилната версия на Firefox за Always Connected PC“ – се споделя в формалния блог на компанията.

Практиката сподели, че обичайните браузъри, като Firefox и Chrome, мощно натоварват ARM процесорите в компютрите, работещи под ръководството на Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори. Причината е, че те работят посредством емулация, която забавя тяхната работа и товари процесора. Ето за какво, тези стратегии би трябвало да се прекомпилират за ARM архитектурата.

Първата ARM бета версия бе показана на медиите и всички означиха, че тя работи доста бързо и устойчиво. Но към този момент няма информация за натоварването на процесорните ядра, не са правени и синтетични проби. Известно е, че всеки раздел на ARM Firefox работи в обособен развой и осемте ядра на новия Snapdragon 8cx са изцяло задоволителни за удобна работа с доста уеб сайтове и доста по едно и също време отворени раздели.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР