Компанията Qualcomm непрекъснато търси начини да увеличи мощността на своите

...
Компанията Qualcomm непрекъснато търси начини да увеличи мощността на своите
Коментари Харесай

Със Snapdragon 215 Qualcomm възнамерява да направи и най-евтините телефони 64-битови

Компанията Qualcomm непрестанно търси способи да усили мощността на своите мобилни процесори. Освен с едни от най-бързите артикули на пазара (Snapdragon серия 800), компанията е добре известна и с бюджетните модели Snapdragon 200. Последното попълнение тук е номер 215, който би трябвало да размени остарялата SoC 212. С него обаче ще дойдат и доста нови функционалности, присъщи допреди за по-модерните смарт телефони.

На първо време би трябвало да отбележим обстоятелството, че новият Snapdragon 215 е с 64-битова архитектура. С оглед базовата мощ това значи най-малко 50 % покачване на продуктивността в съпоставяне със остарелия 212. Освен това чипът включва хардуерната поддръжка на двойни камери, още веднъж за първи път за тази серия. Те ще могат да снимат FullHD видео наличие. Поддържаната резолюция на обрисуване на екрана е нараснала до HD+ (за жал към момента не и FullHD). За първи път за серията 215 ще може да вършат NFC разплащания, както и да се поддържат по едно и също време две LTE SIM карти. Това става с помощта на модема Snapdragon X5, допускащ безжична LTE скорост от 150Mbps. Благодарение на него мобилните телефони ще могат да се свързват и посредством протокола Wi-Fi 802.11ac (познат още като Wi-Fi 5).

Този процесор ще се употребява в смарт телефони с цена под $150 и най-вероятно с Оценка за съвместимост Android Go (която също може да е 64-битова). Преди време HMD употребява по-стария 212 процесор в телефона Nokia 2, преди да го размени с процесор на MediaTek в Nokia 2.2. Това значи, че в случай че си вземете толкоз на ниска цена телефон, в действителност не губите никакви значими за естествената ви ежедневна работа функционалности (като да вземем за пример NFC плащанията).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР