Компанията PullString от Сан Франциско се прочу покрай гигантите Amazon

...
Компанията PullString от Сан Франциско се прочу покрай гигантите Amazon
Коментари Харесай

Apple купува компания, разработваща AI приложения за Alexa и Google Assistant

Компанията PullString от Сан Франциско се прочу около колосите Amazon и Гугъл, подготвяйки приложения, съвместими с техните виртуални асистенти. Но към този момент не, тъй като изненадващо Apple закупи компанията тази седмица. Това ѝ дава комфортен казус против Amazon и Гугъл, чиито асистенти с изкуствен интелект се развиват непрестанно.

Историята на PullString е необикновена и е забавно по какъв метод компанията е привлякла интереса на Apple. Тя е учредена през 2011-та година от някогашни експерти на Pixar. Настоящият ѝ началник Орен Джейкъб е бил основен механически шеф във филиала на Disney за анимационни визуализации. В началото, PullString е специализирала в създаването на програмен продукт, захранващ гласовите системи на интерактивни детски играчки. В това отношение компанията е работила взаимно с производители на играчки като да вземем за пример Mattel. След това обаче компанията е наемана от Гугъл и Amazon, с цел да образова и подкрепя екипите, пишещи приложения за Alexa и Гугъл Assistant.

Не е ясна точната сума, която Apple е предложила за PullString. Предполага се, че тя не надвишава 100 милиона $. От друга страна би трябвало да е относително повече от 44 милиона (рисковия капитал на фирмата). Вече няма да е изненадващо, в случай че в идващите години научим за Apple опция на Гугъл Duplex функционалността на Assistant или за други нови качества на Siri, конкуриращи си с Гугъл и Amazon.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР