Компанията публикува списък с устройствата и необходимите меркиНякои NAS устройства

...
Компанията публикува списък с устройствата и необходимите меркиНякои NAS устройства
Коментари Харесай

D-Link предупреди за възможна уязвимост в NAS

Компанията разгласява лист с устройствата и нужните ограничения

Някои NAS устройства на D-Link са подложени на офанзиви с рансъмуер (източник: D-Link)

Мрежовата компания D-Link разполага с информация за рансъмуер – Ransomware Cr1ptT0r, който нападна NAS устройства на компанията. Информация за опасността е оповестена от Bleeping Computer.

В случай на офанзива, съхранената информация в NAS бива криптирана и се желае заплащане от потребителя, с цел да се декриптира. Към сегашния миг D-Link няма информация с какви средства може да се декриптират данните, атакувани от Cr1ptT0r и неговите производни. Потребителите следва да възстановят данните си от последно направения списък.

Компанията разгласява и лист с моделите, изложени евентуално на риск. Собствениците на тези устройства следва да изпълнят дейностите, посочени в таблицата.

Актуализациите на фърмуера са предопределени да предотвратяват пробивите в сигурността на D-Link устройствата от интернет офанзиви, само че в случай че тези устройства са към този момент инфектирани, актуализациите на фърмуера не биха могли да възстановят данните.

Модели NAS устройства, изложени на риск от рансъмуер офанзива (източник: D-Link)

Опитът до момента демонстрира, че фирмите за антивирусен програмен продукт основават ефикасни декриптиращи принадлежности известно време след офанзивите на рансъмуер. Но като превантивна мярка е належащо да се вземат ограничения за по-добра отбрана на устройствата от вируси в интернет, злоумишлен програмен продукт и рансъмуер:

За потребителите на DNS-320 Ax/Bx скоро ще бъде налична версия на фърмуера с добавена функционалност за отбрана. За попречване на пряк достъп на рънсъмуер преди този момент, следва да се деактивира настройката за пренасочване на портове и функционалността DMZ на рутера.

Моделът D-Link DNS-325 към този момент е отвън интервала на поддръжка, както е показано на страницата на продукта. След като продуктът не се поддържа от D-Link, той не получава актуализации на софтуера/фърмуера. За тези модели е належащо да се отстрани опцията за достъп до интернет на NAS през рутера, с изключение на настройката за пренасочване на портове и функционалността DMZ.

Най-актуалната информация по въпроса може да се откри на продуктовите страници на NAS устройствата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР