Компанията продаде 35 милиона акции по-скъпо от очакванотоПървият ден на

...
Компанията продаде 35 милиона акции по-скъпо от очакванотоПървият ден на
Коментари Харесай

Cloudflare тръгна ударно на борсата

Компанията продаде 35 милиона акции по-скъпо от предстоящото

Първият ден на борсата мина чудесно за Cloudflare (снимка: CCO Public Domain)

Американският стартъп Cloudflare, снабдител на програмен продукт за ускорение на зареждането и възстановяване на сигурността на уеб страниците , към този момент е обществена компания, откакто в петък пусна акции на борсата .

Като част от IPO-то, което се организира на 13 септември, Cloudflare продаде 35 милиона акции при цена от 15 $ за брой, до момента в който компанията очакваше цени в диапазона 12-14 $. Така пазарната капитализация на американския снабдител доближи 4,4 милиарда $.

До привършване на борсовата търговия котировките на Cloudflare набъбнаха с 20% по отношение на IPO цената и доближиха 18 $. В пика на търговията растежът доближи 22%. Ценните бумаги на Cloudflare се котират на фондовата борса в Ню Йорк под признака NET.
още по тематиката
Основана през 2009 година, Cloudflare дава CDN услуги (мрежа за доставка на наличие – инфраструктура, която усъвършенства доставката на наличие до крайните консуматори на интернет) за противопоставяне на DDoS офанзиви и отбрана на интернет.

През първата половина на 2019 година Cloudflare проработи 129,2 милиона $, което е с 48% повече от преди година. Нетните загуби на компанията възлизат на 36,8% или 28,5% от приходите, до момента в който в интервала януари-юни 2018 година този дял се измерваше с 37,3%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР