Компанията приветства постижението като крайъгълен камък“Експерименталното летящо такси се подготвя

...
Компанията приветства постижението като крайъгълен камък“Експерименталното летящо такси се подготвя
Коментари Харесай

Въздушно такси на Boeing летя около минута

Компанията приветства достижението като „ крайъгълен камък “

Експерименталното летящо такси се приготвя за политане (източник: Boeing)

Boeing разгласи, че е приключил първия полет на самостоятелно въздушно такси предходната седмица – във вторник на малко летище край Вашингтон. Полетът е траял по-малко от минута, съгласно самолетната компания.

Де факто летящото такси не е отишло на никое място. „ Вместо това то увисвам над пистата, “ заяви CNN. Boeing не прецизира какъв брой високо над земята се е издигнала безпилотната машина.

Компанията приветства достижението като „ крайъгълен камък “ за своето поделение NeXt, което създава самостоятелни самолети. Прототипът на летящата кола е с дължина 9 метра и широчина 8,4 метра. Проектиран е да лети до 80 км едновременно.

Безпилотният аероплан престоя във въздуха към една минута (източник: Boeing)

Boeing и нейните съперници като Airbus са уверени, че дребните безпилотни самолети – механически наречени електрически самолети с отвесно политане и кацане (eVTOL) – ще революционизират превоза, изключително в градските региони.

Компанията има вяра, че транспортните средства от вида на въздушните таксита, наричани още летящи коли, ще станат решение за тапите по градските пътища.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР