Компанията приканва потребителите да преминат към версия 8Microsoft е настоятелна

...
Компанията приканва потребителите да преминат към версия 8Microsoft е настоятелна
Коментари Харесай

Microsoft прекрати поддръжката на класическия Skype

Компанията приканва потребителите да преминат към версия 8

Microsoft е настоятелна в устрема си да накара потребителите да употребяват най-актуалните й артикули (снимка: Microsoft)

Класическата версия на Skype остана от началото на февруари без поддръжка от страна на Microsoft. Това можеше да се случи и по-рано – още през септември 2018 година, само че по молба на потребителите компанията отсрочи периода за преустановяване на поддръжката.

Потребителите на Skype Classic 7.4 за компютри към този момент няма да получават актуализации на приложението, нито пък ще могат да разчитат на техническа поддръжка. На всички тях Microsoft предлага да преминат към Skype версия 8.

Актуалната версия включва редица нови функционалности и подобрения– като запис на позвъняванията и опростено предаване на файлове, както и изменен интерфейс, само че някои нормални функционалности на приложението са отпаднали.

Skype 8 идва също с рекламация за по-добро качество и надеждност на на връзката. В чата е планувана опция за споменаване на консуматори и бързо ревизиране на всички получени връзки и файлове.
още по тематиката
Снимки, видео и други типове наличие с размер до 300 мегабайта могат да се изпращат, като просто се плъзнат в прозореца на диалога.

Отказът от поддръжка на Skype Classic е следващата стъпка на Microsoft за поощряване на потребителите на Windows 7 да преминат към настоящата платформа Windows 10. Те могат да конфигурират и употребяват Skype 8 на Windows 7, само че не някои функционалности на месинджъра – да вземем за пример режима на разграничени прозорци – няма да работят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР