Компанията потвърждава първото разширяване на портфолиото от High Performance модели с 5

...
Компанията потвърждава първото
разширяване на портфолиото от High Performance
модели с 5
Коментари Харесай

BMW M GmbH стартира тестовете на първото BMW M3 Туринг

Компанията удостоверява първото разширяване на портфолиото от High Performance модели с 5 порти в премиум междинния клас - скоро ще се движи в покрайнината на развойния център Гархинг до Мюнхен – Следват тестванията на състезателна писта на Северната права на Нюрбургринг

Как ви се коства да имате доста огромен и особено еластичен багажник при един High Performance състезателен автомобил? Това, което доскоро беше явен оксиморон, в този момент се превръща в съответно неустоимо предложение. Няколко седмици преди световната премиера на новото BMW M3 Седан зачестиха сигналите за едно ненадминато досега многообразие от модели в гамата на BMW M колите в премиум средния клас. Новото BMW M3 Седан ще отпразнува световната си премиера още през септември 2020 година дружно с новото BMW M4 Купе. Не е загадка, че през следващата година се чака и новият модел на BMW M4 Кабриолет. Но скоро наблюдателните минувачи ще могат да видят и прототипа на нов High Performance автомобил. В Гархинг до Мюнхен, родното място на BMW M GmbH, се работи по идната сбъдната фантазия: за пръв път в историята на BMW M GmbH портфолиото от модели ще бъде допълнено с BMW M3 Туринг.

Типичната за M динамичност, съчетана с разширеното предложение на място и интелигентната функционалност на Туринг модел – до момента това беше непокътнато само за BMW M5. През 1992 година при второто и през 2007 година при четвъртото потомство на High Performance бизнес седанът бе допълнен и с модел Туринг. Идеята за преместване на тази автомобилна идея върху BMW M3 не за пръв път въодушевява както М общността, така и инженерите на BMW M GmbH. Преди тъкмо 20 години въз основата на третото потомство на BMW M3 е основан съответният първообраз. Постигната е и поставената цел за постигане на висока еластичност и пълна интеграция на High Performance спортния автомобил със характерни детайли на каросерията в индустриалния развой на BMW Серия 3 Туринг. При шестото поколение на BMW M3 обаче нещата няма да приключат с теоретични разсъждения и опитни производствени серии.

Шестцилиндровият M TwinPower Turbo мотор под предният похлупак към този момент е инсталиран. Пет врати и доста еластичен багажник са тъкмо, което почитателите на този модел очакват отдавна.

Като четвърти вид на модела BMW M3 Туринг дава отговор на упованията на всички клиенти, които търсят типичното за М съчетание сред насочена към моторните спортове динамичност и пригодността за всекидневието. Никога досега едно комби от премиум междинен клас не е предложило повече наслада от шофирането и по-висока точност. Никога до момента един чистокръвен състезателен автомобил не е предлагал по-висока функционалност.

Данните за мощността и динамичните характеристики евентуално ще бъдат обект на спекулации. Но необятните следи, особено големите въздухозаборници начело и четирите ауспухови накрайника не допускат никакви подозрения, че той ще е носител на иконичните гени на М и при новия вид на каросерията.

Първото BMW M3 Туринг към момента се намира в ранната фаза на своя към двугодишен процес на подготовка за серийно производство. Също като при останалите High Performance спортни коли на BMW M и за BMW M3 Туринг важи правилото: когато прототипът получи „ Go “ за тестово шофиране по публичните пътища, това е решителната крачка по неговия път към готовност за серийно произвеждане. Но той ще може да бъде виждан постоянно не само по улиците. Също като всички други модели на BMW M интензивната стратегия от тестове и настройки на BMW M3 Туринг включва и Северната права на Нюрбургринг. Защото даже и първото BMW M3 Туринг е на първо място BMW M3.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР