Компанията подсилва своето фирмено и техническо ръководствоМарк Кларк, главен архитект

...
Компанията подсилва своето фирмено и техническо ръководствоМарк Кларк, главен архитект
Коментари Харесай

Ключови назначения отразяват възхода на AMD

Компанията укрепва своето фирмено и техническо управление

Марк Кларк, основен проектант на микроархитектурата за процесорни ядра Zen на AMD, получава званието Corporate Fellow – това е най-високата позиция в кариерата, до която може да доближи инженер или академик, занимаващ се с развойна активност

AMD разгласи тази седмица основни назначения на управителни позиции, фокусирани върху растежа на компанията за процесори и графични решения.

Марк Кларк, основен проектант на микроархитектурата за процесорни ядра Zen, получава званието Corporate Fellow – по стандартите на софтуерните компании в Съединени американски щати, това е най-високата позиция в кариерата, до която може да доближи инженер или академик, занимаващи се с развойна активност.

Компанията издигна също по този начин Дарън Грасби на позицията старши вицепрезидент, отговарящ за световните продажби на изчислителни и графични артикули и президент на AMD за Европа, Средния изток и Африка (ЕМЕА), както и Робърт Гама като старши вицепрезидент и основен шеф „ Човешки запаси ”.
още по тематиката
„ Последните 18 месеца бяха изключителни за, AMD; ние пуснахме чудесни артикули, спечелихме дял в нашите съществени пазари и постигнахме двуцифрен растеж на годишните продажби ”, сподели Лиса Су, президент и Съд на Европейските общности на AMD, във връзка новите назначения.

„ Водещи персони като Майк, Дарън и Робърт имаха забележителен принос за нашия триумф дотук и тяхното издигане в кариерата в допълнение ще усили въздействието им в AMD с ускорения растеж на компанията ”, добави тя.

Издигането на Кларк като AMD Corporate Fellow е въз основа на неговата забележителна роля на водач в създаването на архитектурата на процесорните ядра, и по-специално на Zen микроархитектурата – критично-важната основа за високопроизводителните процесори Ryzen, Ryzen Threadripper и EPYC.

Кларк ще продължи да управлява тактиката, проектирането и пътната карта на CPU-ядрата. Титлата AMD Fellow е чест, с която се удостояват най-издигнатите иноватори, като основанията за нея са: съответен механически принос, ангажираност в сектора и обучаването на гении.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР