Компанията подписа договор с ЕИБ за 18 млн. евро инвестиционен

...
Компанията подписа договор с ЕИБ за 18 млн. евро инвестиционен
Коментари Харесай

Софтуер Груп открива 200 нови работни места

Компанията подписа контракт с Европейска инвестиционна банка за 18 млн. евро капиталов заем

Калин Радев, създател и основен изпълнителен шеф на Софтуер Груп, и Вазил Худак, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка, оповестиха сключването на контракт за капиталов заем в размер на 18 млн. евро (източник: Софтуер Груп)

Глобалната софтуерна компания Софтуер Груп подписа контракт с Европейската капиталова банка за приемане на капиталов заем в размер на 18 млн евро. Компанията е първата в България, получила финансиране от този вид по програмата на Европейския съюз – Европейски фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), основен съставен елемент от Инвестиционния проект на Европа.

Средствата ще бъдат вложени в две съществени посоки – R&D и нововъведения, бизнес развиване и маркетинг. В идващите три години компанията ще се концентрира в развиването на нови технологии, платформи и артикули в сферите на обезпечаване, факторинг и интернет на нещата (IoT). Планира се също по този начин реализиране на стратегически партньорства с други софтуерни компании и консултантски организации.

В рамките на програмата Софтуер Груп ще открие 200 нови работни места в България до 2021 година, стана ясно на конференция през днешния ден в София. Новите позиции ще бъдат свързани с развиването на новаторски артикули и решения, разширяващи портфолиото на компанията. Основно търсените профили включват софтуерни архитекти, инженери и разработчици, експерти по качеството (Quality Assurance), инженери по техническа поддръжка, бизнес анализатори и ръководители на ИТ планове.

Софтуер Груп е първата компания в България, която минава сполучливо процедурата на Европейска инвестиционна банка за приемане на капиталов заем. „ Финансирането ще поддържа амбициозните цели за напредък, които имаме, както и бизнес проекта ни в идващите три години. Планираме увеличение на вложенията в нововъведения, привличане на гении, както и нахлуване в нови бизнес сфери “, разяснява Калин Радев, създател и основен изпълнителен шеф на Софтуер Груп.
още по тематиката
„ Tози високо новаторски план, който се реализира като част от Инвестиционния проект на Европа, ще поддържа развиването на Софтуер Груп и откриването на нови работни места с висока стойност. Със средствата, обезпечени от Европейския Съюз, успяхме да подобрим географското разпространяване на плановете си “, уточни Вазил Худак, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР