Компанията планира инвестиция в размер на над 1,2 млн. леваМинистър

...
Компанията планира инвестиция в размер на над 1,2 млн. леваМинистър
Коментари Харесай

Acronis ще отвори още 130 работни места у нас

Компанията възнамерява инвестиция в размер на над 1,2 млн. лв.

Министър Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас „ А ” на основния изпълнителен шеф и създател на Acronis Сергей Белоусов (снимка: Министерство на икономиката)

Технологичната компания Acronis България получи през днешния ден документ за инвестиция клас „ А ”, публикуван по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ), от министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за интервала на инвестицията, възлиза на 1,204 млн. лева и ще се финансира напълно със лични средства, заяви Министерство на стопанската система.

В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат наети 130 локални инженери. Целта на плана е уголемение на сдружението посредством основаване на европейски център за изследователска и развойна активност за кибернетична отбрана, AI и Blockchain планове.

Разширяването на научноизследователския център на Acronis в София е обвързвано с създаване на нов артикул, наименуван Acronis Total Protection (ATP). Решението цели да направи бизнеса на доставчиците на услуги по-мащабен и печеливш, да се оправи с вирусните офанзиви и да понижи оперативните им разноски.
още по тематиката
Acronis Total Protection (ATP) ще се основава на самодейни защитни технологии, ръководени от изкуствен интелект, и е изцяло интегриран с бекъп енджин.

От началото на 2019 година досега са издадени документи на 14 плана на обща стойност над 210 млн. лева, които ще разкрият 1637 нови работни места. Те са най-вече в секторите Производство, ИТ, логистика и други, посочи министър Караниколов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР