Компанията Pfizer планира до септември да разшири опитите върху хора

...
Компанията Pfizer планира до септември да разшири опитите върху хора
Коментари Харесай

Pfizer планира тестове на ваксина срещу коронавирус върху 1000 пациенти през септември

Компанията Pfizer възнамерява до септември да разшири опитите върху хора на пробната си ваксина против ковид до хиляди пациенти. Това съобщи изпълнителният шеф на компанията Алберт Бурла.

Базираният в Съединени американски щати фармацевтичен колос, който работи дружно с немския производител на медикаменти BioNTech, инжектира дози от своята евентуална ваксина, BNT162, на първите взели участие в опита в Съединени американски щати предходната седмица. Компанията съобщи, че се надява да тества до 360 души в клиничното изпитване.

Понастоящем Pfizer тества четири разнообразни вариации на имунизацията, съобщи Бурла. " Ако една или две вариации демонстрират триумф, компанията ще усили тестванията и през септември ще стартира широкомащабно изследване с хиляди участници, в случай че имунизацията се окаже сполучлива ", добави той.

" Ако нещата вървят добре и считаме, че продуктът е безвреден и сполучлив и в случай че Администрацията по храните и медикаментите и Европейската организация по медикаментите и други регулаторни организации считат същото, ще можем да доставим милиони дози през октомври, сподели Бурла.

Няма към момента утвърдени от FDA лекуване на Covid-19, а производителите на медикаменти се надпреварват да създават ваксина, за която американските здравни чиновници споделят, че се чака да отнеме най-малко 12 до 18 месеца. Имало над 100 ваксини в развиване в международен мащаб към 30 април, съгласно Световната здравна организация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР