Компанията Пасифик гас енд електрик спря електроподаването за над половин

...
Компанията Пасифик гас енд електрик спря електроподаването за над половин
Коментари Харесай

Мярка срещу пожарите: Спират тока на стотици хиляди в Калифорния

Компанията " Пасифик гас енд електрик " спря електроподаването за над половин милион консуматори в Северна Калифорния, което е най-мащабното планувано прекъсване на тока в историята на американския щат, съобщи Асошиейтедпред.

 
Компанията заяви, че поетапно ще изключва електричеството на близо 800 000 консуматори, с цел да предотврати възникването на горски пожари в горещото прохладно време. Опасенията са, че пречупени дървета може да пресечен далекопроводи и повредят уреди, от което да зародят пожари. От обяд локално време стартира прекъсването на електричеството за втора група от 234 000 консуматори.
 
По-късно денем от " Пасифик гас енд електрик " ще решат дали да прекратят електороподаването за други 42 000 клиенти на компанията в по-южни региони на Северна Калифорния.

 
Компанията " Садърн Калифорния Едисън " разгласи, че на следващия ден може да спре електричеството за над 106 хиляди клиенти в осем окръга в Южна Калифорния поради вилнеещия през този сезон парещ изсъхнал вятър - прочут като Санта Ана.

Хората в щата се готвят за спиранията, като всеобщо изкупуват бутилирана вода и акумулатори. По бензиностанциите има опашки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР